''İktidar kendine çeki düzen vermeli''

Ankara (AA)- Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, "IMF ve Dünya Bankasının politikalarını hayata geçiren iktidarlar kendilerine çeki düzen vermelidir" dedi.

Türkiye Haber-İş Sendikası 10. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Kılıç, Danıştay'a yapılan saldırıyı kınayarak, "Şiddetin her türlüsüne karşı çıkmak demokratik sorumluluğun gereğidir"diye konuştu.

Ülkedeki çalışma yaşamına ilişkin gelişmeleri değerlendiren Kılıç, hem iç hem de dış küreselleşmecilerin her şeyden önce karlarını büyütme ve çalışanların haklarını geri götürme çabası içinde olduklarını öne sürdü. Küreselleşmenin mutlaka sosyalleştirilmesi, insanileştirilmesi ve hukukileştirilmesinin zaruret olduğu bir
dönemden geçildiğini anlatan Kılıç, "IMF ve Dünya Bankasının politikalarını hayata geçiren iktidarlar kendilerine çeki düzen vermelidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kıdem tazminatı, işsizlik sigortası, özürlü ve mahkumların istihdamı gibi konularda işçi haklarının geriye götürülmek istendiğini savunan Kılıç, bunları yapmaya çalışanların Fransa'dakine benzer bir tepkiyle karşılaşacaklarını söyledi. "Kıdem tazminatının OECD ülkelerinde bulunmadığı" iddiasının yanlış olduğunu kaydeden Kılıç, "20 katrilyonluk paraya göz dikenlerle kavga etmek hepimizin boynunun borcudur" dedi.