İktidar partisi kutuplaşmaya sürükledi

Ankara (AA)- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "gelecek parlamentoda cumhurbaşkanını uzlaşmayla seçmeye hazır olduğunu" söylediğini ifade ederek, "Eğer başbakan şimdi söylediğini aylar önce benimsemiş olsaydı, Türkiye cumhurbaşkanını seçmişti. Ülke, cumhurbaşkanlığı seçimi etrafında gereksiz bir tartışmaya, kutuplaşmaya sürüklenmiyor olacaktı" dedi.

Baykal, "Eğer Başbakan, 'Ben bir değil, üç dört isim belirlerim, bunu diğer partilere sunarım, o partiler bu üç-dört isimden birisini seçerler ve böylece uzlaşmış oluruz' anlayışı içindeyse, bunun hiçbir şekilde uzlaşma tanımı içine girmeyeceğini ifade etmek isterim. Böyle uzlaşma olmaz. Bu seçenekli dayatmadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Baykal, CHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bütün yönleriyle cumhurbaşkanı seçimi tartışmasının içinden geçtiğini ifade etti.

"İktidar partisinin cumhurbaşkanlığıyla ilgili koyduğu hedeflere ulaşamadığını, Türkiye'yi cumhurbaşkanlığı gerilimi, tartışması, kutuplaşması içine soktuğunu ve ilk kez cumhurbaşkanı seçimini gerçekleştiremeyen bir parlamentoyla milletvekili seçimine gidildiğini" anlatan Baykal, başlangıcından şu ana kadar seçim kampanyasının
cumhurbaşkanlığı tartışmaları etrafında şekillendiğini" kaydetti.Baykal, "Başbakanın, 'Cumhurbaşkanı uzlaşmayla seçilebilir' demesinin, 'Ben cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda geride bıraktığımız dönemde yanlış yaptım' demenin bir ifadesi olduğunu" iddia ederek, "Cumhurbaşkanı seçiminde yanlış yaptığını Başbakan da ifade etmiştir" dedi.