İl Başkanı Arslan’dan Avm Açıklaması

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, “Yalı Meydanı’na yapılacak olan iş merkezi ile şehrimizde...

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, “Yalı Meydanı’na yapılacak olan iş merkezi ile şehrimizde sıkışmış olan trafik daha da kilitlenecek ilerde içinden çıkılmaz bir hal alacaktır” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı binasında bir basın açıklaması yapan Yaşar Arslan, “Belediye yönetimi tarafından yakın zamanda Yalı Eski Terminal Mevkiinde alışveriş merkezi olarak kullanılmak amacı ile bir iş merkezi inşaatına başlanılacaktır. Bilindiği üzere bu tip iş merkezleri bir kentin ticaretini geliştirmek ve yeni yerleşim merkezleri oluşturmak amacı ile şehirlerin geliştirilmek istenilen bölgelerine yapılmaktadır. Bu şekilde yeni kent merkezleri oluşturularak geliştirilmek istenilen o bölgelere doğru hareket sağlanmaktadır. Böylece şehirler de yeni yerleşim alanları yaratılarak yeni konut ve ticari alanlar oluşturulur. Yalı meydanın da yapılacak bu alışveriş merkezi kentimizde bırakın yeni yerleşim ve ticaret alanları açmayı, zaten kıt bulunan bu alanlardan birinin daha heba olmasına sebep olacaktır. Yalı meydanına yapılacak bu bina ile şehrimizde zaten sıkışmış olan trafik daha da kilitlenecek ileri ki yıllarda içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Yeni şehircilik ve belediyecilik anlayışı kentlerin binalar için değil insanların daha rahat ve ferah yaşaması için inşa edilmesi yönündedir. Bu bölge gerçek anlamda değerlendirilerek yapılacak Bartın Irmağı projesi içinde insanların nefes alabilecekleri bir alan olarak düşünülmelidir. Geçmiş dönemlerde yıkılan eski hükümet konağımız yerine yapılan adliye ve eski valilik binaları nasıl kentimizin yıllar önceki gelişiminin önünü keserek sıkışmasına sebebiyet vermişse buraya yapılacak iş merkezide kentimizi aynı bölgeye ve dar bir alana hapis edecektir. Eğer bir alışveriş merkezi düşünülecekse ki düşünülmelidir. Bunun şehrin geliştirilmek istenilen ve önünü açacak bir bölgesine yapılması gerekmektedir. Biz inanıyoruz ki kenti yönetenlerin asıl amacı gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünmek olmalıdır. Ayrıca bu proje bir oldubitti anlayışı ile belediye meclisinin kararını bile almaya gerek duymadan uygulamaya konulmuştur. Bu sebeplerle Bartın Belediyesini yönetenlerin inatlarından vazgeçip Yalı Meydanın Bartın ırmağının bütünüyle ele alındığı bir proje ile değerlendirmek üzere 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra gelecek yeni belediye yönetimlerine bırakmalarını ve Bartın’da ki bütün siyasi partilerin sivil toplum örgütlerinin duyarlılığını bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: