İl başkanları seçime hazırlanıyor

Ağrı'daki siyasi parti il başkanları, DSP'deki istifaları parti içindeki iç sorun olarak değerlendirirken seçime hazır olduklarını söyledi.

Avrupa Birliği ve seçim yasasında değişiklik olmadan seçime gitmenin doğru bir karar olmadığını ama erken seçim yapılması halinde kendilerinin seçime dünden hazır olduklarını belirten ANAP İl Başkanı Kasım Bulan, DSP içerisindeki istifaları parti içindeki iç sorun ve Ecevit'in rahatsızlığına bağladı. Erken seçimin kendileri açısından iyi geçeceğine inandıklarını belirten Bulan, "Biz seçime hazırız. Tüm hazırlıklarımız tamdır. Erken seçim olması halinde çalışmalarımızı hızlandırarak seçime hazırlanacağız" dedi.

Reklam
Reklam

MHP İl Başkanı Yasin Yapıcı ise parti olarak her zaman seçim hazırlığı yaptıklarını ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Yapıcı, erken seçim olması halinde Ağrı'da hazır olduklarını, 5 milletvekilinin 5'ine de talip olduklarını söyledi.
DSP'deki istifalar üzerinde yorum yapmanın da yanlış olduğunu ve bunun parti içinde iç sorun olduğunu belirten Yasin Yapıcı, "Biz MHP il teşkilatı olarak her zaman seçime hazırız. Erken seçim kararının çıkması bizi etkilemez. Çünkü biz her zaman seçime hazırız" dedi.

"ÇÖZÜM OLACAKSA GİDİLMELİ"

DSP il teşkilatı olarak seçime her zaman hazır olduklarını ancak erken seçimin çözüm olacaksa yapılması gerektiğini belirten İl Başkanı Sebahattin Duman, AB ve bir çok konu tamamlanmadan erken seçime gidilmesinin doğru bir karar olmayacağını söyledi. Erken seçime gidilmesi durumunda kendilerinin hazır olduğunu ve buna göre kendilerini hazırladıklarını belirten DSP İl Başkanı Duman, "Partimiz, parti kültürümüzü bilmeyen bazı vekillerimizin istifaları ile boşaldı. Bana göre bu bize artılar getirecektir. Yapılacak bir erken seçimde DSP'nin yine güçlü bir şekilde iktidara yürüyeceğine inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ağrı İl Başkanı Ergin Kara da, ülkenin istikrarı için bir an önce erken seçime gidilmesi gerektiğini ve bu hükümetin artık miadını doldurduğunu belirterek, partilerin hakem olan halka inerek tavrını sorması gerektiğini söyledi. DSP'deki istifaları isabetli ve şereflice verilen kararlar olarak nitelendiren Kara, "Artık seçim kaçınılmazdır. Biz BBP olarak başından beri seçim istiyoruz. Ama hükümet her defasında bundan kaçıyor. Bizler seçime her zaman hazırız ve halkımızın doğru kararlar vereceğine inanıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler: