İl Dernekler Müdürü Osman Bal:

İl Dernekler Müdürü Osman Bal yaptığı uyarıda, "Dernekler Kanunu hükümlerine göre kurulu dernek ve birlikler...

İl Dernekler Müdürü Osman Bal yaptığı uyarıda, "Dernekler Kanunu hükümlerine göre kurulu dernek ve birlikler her yıl sonu itibariyle faaliyetlerini, gelir-gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyannameleri 30 Nisan tarihine kadar bağlı bulundukları Mülki Amirliğe vermekle yükümlüdürler" dedi.

"İlimizde kurulu ve faaliyette bulunan dernek ve birlikler ile tasfiye halindeki dernek ve birliklerin 2011 yılına ait faaliyetleri ile ilgili dernek beyannamelerinin Mülki Amirlik kanalı ile dernekler birimlerince alınmaya devam edilmektedir" diyen Bal, "Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan dernek ve birlikler beyannamelerini Valilik kanalı ile İl Dernekler Müdürlüğüne, Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında kalan dernek ve birlikler beyannamelerini bağlı bulundukları ilçe Kaymakamlıklarına, kendilerine kullanıcı adı ve şifresi verilen dernek ve birlikler ise İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının www.dernekler.gov.tr internet adresi üzerinden vererek, alacakları beyanname raporunu ilgili Mülki Amirliğe vermeleri gerekmekte olup, 30 Nisan 2012 tarihine kadar Dernek Beyannamesi vermeyen dernek ve birlik yöneticilerine idari para cezası uygulanacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz