İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı:

Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 93'üncü yılı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 93'üncü yılı dolayısıyla mesaj yayınladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı her zaman olduğu gibi bu yılda büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutlayacaklarını belirten Arı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir" anlayışıyla Samsun'da yaktığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ışıklarının Anadolu'da dalga dalga yayıldığını ve büyük bir zaferle taçlandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Şehitler verilerek, yokluk içinde, büyük bir özveriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'ün gençlere bir armağanı olduğunu kaydeden Arı, şunları kaydetti:

"Milletimiz 19 Mayıs 1919'u, kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak uğrunda binlerce şehit verilerek yapılan Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketi'nin başlangıcı olarak kabul etmiştir. Milli Mücadele'nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Türk gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Nüfusumuzun büyük çoğunluğu genç olan ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, gençlerimizin kendilerini iyi yetiştirerek ülke meselelerine duyarlı olmasından geçmektedir. Gençlerimizi değerlerini benimsemiş, bilimin üstünlüğünü kabullenen, eleştirel bir düşünme sistemine sahip, üretken, ileri görüşlü, okuyan ve araştıran fertler olarak yetiştirmek hepimize düşen ortak görevdir. Gençlerimize düşen en büyük görev, bu kutsal vatanı temiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: