İl Genel Meclisi ‘çıldır’ı Konuştu

Aydın İl Genel Meclisi Hayri Güleç, Çıldır Havaalanı’nın genişletilmesi için İl Genel Meclisi olarak kamulaştırma...

Aydın İl Genel Meclisi Hayri Güleç, Çıldır Havaalanı’nın genişletilmesi için İl Genel Meclisi olarak kamulaştırma kararı aldıklarını belirtti.

Aydın İl Genel Meclisi, 2013 Şubat ayı ikinci toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç başkanlığında yapıldı.

Toplantıda Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu,İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Hukuk Komisyonu ile Köye Yönelik Hizmetler Koysunun ve Encümen ve Meclis Kararlarını İzleme Komisyonu ile Basın-Yayın, Halkla İlişkiler ve Gençlik Spor Komisyonun okunan komisyon raporları da oy birliğiyle kabul edildi.

Reklam
Reklam

Daha sonra İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin tarafından İl Genel Meclisinse havale edilen Çıldır Havaalanı Genişletilmesi için kamulaştırma konulu yazısı ile Tepecik Beldesi 77 dönüm mera alanının Eğitim Kampusu yapılması için 49 yıllığına kiralanması konulu yazılar görüşülerek ilgili komisyonlara havalesi oy birliğiyle havale edildi.

İl Genel Meclis Başkanı Hayri Güleç, havale edilen yazılar için şunları söyledi: “Biliyorsunuz Çıldır Havaalanı 1956 yılında Çıldır ailesi tarafından Havaalanı yapılmak üzere bağışlanmıştır. Tabi ki geçmiş dönemler için doğru yapmışlar yanlış yapmışlar bizi işin orasında değiliz, biz Aydın’ın Havaalanına kavuşması için bu mecliste iki yıldır mücadelemizi veriyoruz. Büyük bir mesafe alarak en sonunda Uçuş Okulu yapılması için Türk Hava Yollarına verildi. Türk Hava Yolları ile yapılana görüşmeler neticesinde 1430 metrelik pistle uçak iniş kalkışlarının güvenli olamayacağı görüşü bildirildi. Bunun güvenli olması için ne yapılması gerekir noktasında, araştırmalar sonucunda bize iletilen raporlarda, bu pistin doğu cepesinde 150 metre uzunluğunda 75 metre genişliğinde, batı cephesinde 150 metre uzunluğunda 75 metre genişliğinde pist uzaması ve güvenlik alanın yapılması oluşturulması halinde uçakların rahata iniş kalkış yapa bileceği tarafımıza bildirildi. Bu uçaklar büyük uçaklar değil normal 70-80 kişilik uçaklar. Daha büyük uçakların iniş kalkış yapa bilmesi için pist sahasının 3 bin metreyi geçmesi gerekmektedir. Tabi bu neticede de uzama alanındaki mevcut yerlerin Özel İdarenin veya kamu kurum ve kuruluşlarına ait olmadığı, gerçek veya tüzel kişilere ait olduğu tespit edilmiştir. Havaalanının genişletilebilmesi için bu yerlerin kamulaştırılması gerekmektedir. Kamulaştırılmanın yapıla bilmesi için bedel ödenmesi gerekmektedir. Bizde İl Genel Meclisi olarak bu yerlerin kamulaştırılması için kararımızı verdik. Kamulaştırılmadan öte bu yerler için bedel ödenecek, İl Özel İdaresindeki Plan Bütçe Komisyonumuzdaki arkadaşlarımız gidecekler tespitini yapacak ve beldeler tespit edildikten İl Özel İdaresi Bütçesinden ödemleri yapılıp çalışmalar başlatılacaktır. İnşallah yaz gelmeden Aydın Halkı Havaalanına kavuşacaktır. Aydın İl Özel İdaresi olarak Aydın’a güzel hizmetlerinden birini daha armağan etmiş olacak"

Reklam
Reklam

EĞİTİM KAMPÜSÜ

Aydın'da yapılacak olan eğitim kampüsü hakkında da bilgiler veren Güleç, "Kampus olayına gelince Türkiye’de bazı illerde eğitim alanlarının bir bölgede kampus olarak toplanması çalışmaları yapılmaktadır. Şimdi bazı iller bunu yaptı bazı iller çeşitli gerekçelerden dolayı gerçekleştiremedi. Bizde Aydın olarak uzun süredir bunun çalışması içindeydik. Böyle bir yer Tepecik Beldesinde 77 dönüm mera alanı Tabi mera alanlarına imar izni verilmiyor. Tabi bu eğitim alana olması nedeniyle olumlu görüşler bildirilmiştir. Bunun sonunda da merada olsa burası, devlet kurumları bir birleri arasında da olsa bir bedel öderler. Bize de dediler ki biz burayı size veririz ama buranın yıllık ot bedeli ücretini ödersiniz. Bizde bunun maliyetlerini çıkarttırıp, Aydınımıza kazandırılması noktasında bu bedelinde tarafımızdan ödenerek bu eğitim kampüsünün yapılmasını teşvik edeceğiz. Bu durumda dağınık olan eğitim alanlarını bir alana toplamış olacağız. Dağınık olduğundan dolayı eğitim kurumları çocuklarımızı kötülüklerden korumada zorluklar çekiliyor bunun önüne geçmiş olacağız. Biliyorsunuz Aydın’da son dört yıldır yapınla dersliklerin %90 İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. 2012 yılında Aydın İl Özel İdaresinden Milli Eğitime aktarılan para 21 milyon Türk Lirası, Genel Bütçeden gelene paranın tamamı 900 bin liradır. Yani bir milyon TL dahi değildir. İl Özel İdaresi kapanmadan ene azından bir 200 derslik daha kazandırmanın gayretindeyiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: