İl Genel Meclisi Toplantısında 'hizmet' Tartışması Yaşandı

Malatya’da İl Genel Meclisi toplantısında, hizmetlerin yeterince yapılıp yapılmadığı konusu tartışmaya neden oldu.İl Özel İdaresi...

Malatya’da İl Genel Meclisi toplantısında, hizmetlerin yeterince yapılıp yapılmadığı konusu tartışmaya neden oldu.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata'nın başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi'nde, İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı tahmini bütçesinin 50 milyon TL olarak belirlenmesinden sonra, bütçenin ayrıntılarının fasıl fasıl görüşülmesine devam edildi.

Toplantıda söz alan CHP Grup Başkanvekili Mustafa Mengüç, bütçeye neden ret oyu verdiklerini izah ederek, gerekli hizmetlerin yapılmadığını savundu. Hizmetlerin adil ve eşit yapılmadığını ileri süren Mengüç, "Bütçeye ödenek nereden sağlanıyor biliyor musunuz? Bankalar ve birçok kuruluş satıldı. Buralardan elde edilen paralarla ödenekler gönderiliyor" iddiasını öne sürdü.

Reklam
Reklam

Yol sorunlarına temas eden Mustafa Mengüç, "Biz bırakın asfaltı, çamurlu yollardan bizi kurtarın diyoruz. Çocuklarımızın okula, hastalarımızın hastaneye rahat ulaşması için yollarımızın çamurdan kurtarılmasını istiyoruz. Şu hizmeti bu hizmeti yaptık diyorsunuz. Malatya’nın göbeğinde, Merkez Tecde Mahallesi Kayalık mevkiinde bir Mustafa Avni Cüre Okulu var. Bir bakın sobalı okul, köy okulu gibi... Siz ne hizmetinden bahsediyorsunuz" dedi.

Mengüç’ün konuşmasından sonra söz alan AK Parti Meclis Başkanvekili Hasan Gögüs ise, "'Orada bir köy var uzakta. Gitmesek de, görmesek de o köy bizim köyümüzdür' sözü vardır. AK Parti iktidarları döneminde bu sözün geçerliliği kalmadı. Çünkü, birçok köyü gördük de, hizmet de götürdük. AK Parti iktidarları zamanında köyle milletin efendisi oldu" ifadelerini kullandı.

"AK Parti sattı diyorsunuz. CHP döneminde 60 bin dönüm, AK Parti iktidarları döneminde ise 15 bin dönüm arazi satıldı. Kimin ne sattığı ortada" diyen Gögüs, "Mülk satmak ülkeyi satmak anlamına gelmez. Bir yer satılır, zarardan kurtarılır ve bunun parası daha verimli yerlerde kullanılır. Belki istenen kadar hizmetler gelmiyor olabilir. Aksaklıklar da inşallah giderilir ve imkanlar arttıkça hizmetler de artar" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: