İl Genel Meclisi’nde Rapor Krizi…

Erzurum İl Genel Meclisi Kasım dönemi 2. toplantısı bugün İl Genel meclisi Başkanı Bülent Teşkesinligil...

Erzurum İl Genel Meclisi Kasım dönemi 2. toplantısı bugün İl Genel meclisi Başkanı Bülent Teşkesinligil başkanlığında yapıldı. Toplantıya 2011 ve 2012 yıllarında il ve ilçelere de yapılan ve yapımı devam eden sulama kanalları hakkında Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor damgasını vurdu.

Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu Başkanı Zinnur Kaya toplantıda 25 projeden 23’nü tamamlayarak çiftçinin hizmetine sunduklarını söyleyince üyeler tarafından tepki gördü. Meclis üyeleri projelerin birçoğunun bitmediğini belirterek raporun gerçeği yansıtmadığını söylediler. Üyeler halen birçok tesisin yapımının yarım kaldığını dile getirdiler.

Reklam
Reklam

Komisyon Başkanı Zinnur Kaya Üyelere cevap olarak “Projelerde ödeneğe ayrılan kısım bitti. Burada bir yanlış anlaşılma oldu. Benim söylemek istediğim bu projelere ayrılan bütçenin bittiğidir. Bu projeler kesin tamamlanmış demiyorum. Sadece yapılan kısımları çiftçiye hizmete açıldı diyorum. Sulama kanallarının yapımına seneye ayrılan bütçe ile devam edilerek bitirilecektir.” dedi.

Toplantıda ayrıca İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Şenkaya ilçesi Akşar Köyünde yapılan afet yerleşim alanı içindeki ilkokul alanının Jandarma Karakol alanı olarak tadilatının yapılması görüşülerek konunun Bayındırlık ve İmar komisyonuna gönderilmesi kararlaştırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz