İl Genel Meclisinin Tepki Çeken İspanya Gezisini Vali Iki Kez Veto Etmiş

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin (İGM) kamuoyunda tepkilere neden olan bir haftalık İspanya gezisinin daha önce...

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin (İGM) kamuoyunda tepkilere neden olan bir haftalık İspanya gezisinin daha önce Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından kaynakların verimli kullanılması adına iki kez veto edilmesine rağmen gerçekleştiği ortaya çıktı.

İGM’nin 43 üyesi; 9-15 Nisan’da araştırma ve inceleme maksadıyla; İspanya’nın Madrid, Sevilla, Barcelona şehirlerine ziyarette bulunmuştu. Geziye meclis üyelerinin eşleri ve çocuklarıyla katıldığı, 100 bin liranın üzerinde bütçe ayrıldığı ulusal ve yerel medya da gündeme getirilmişti.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, geziye meclis üyelerinin eş ve çocuklarının katılmadığını sadece kendi eşinin katıldığını ve onun da parasını cebinden ödediğini söyledi. Sel, 43 meclis üyesinin katıldığı gezinin kişi başı maliyetinin 3 bin 300 Euro değil, bin 100 Euro olduğunu da belirtti. Konunun ulusal ve yerel basında çarpıtıldığını ileri süren Sel, geziyi inceleme ve araştırma amaçlı yaptıklarını da kaydetti. Başkan Sel, birçok ilde İGM üyelerinin bu tip gezileri yaptıklarını ifade ederek, “Bu bir kişinin, birkaç kişinin isteğiyle olacak hadise değildir. Bizim kararlarımız oy birliği veya oy çokluğuyla alınıyor valilik tarafından onandıktan sonra hayata geçiyor." dedi.

Salih Sel, gezideki komisyon üyelerinin kendi alanlarıyla ilgili incelemede bulunduklarını da dile getirerek “Biz oradaki zeytinlikleri gördük. Küçük boy bodur zeytinler var. Bunlarla ilgili çalışma yaptılar. Güneş enerjisi sistemleri incelendi. Tarım alanlarında inceleme yapıldı. Kültür turizmdekiler kendi açısından inceleme araştırma yaptı. Geziyle ilgili olarak önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız bir rapor hazırlayıp sunacaklar.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu arada geziyi iki kez veto eden Vali İrfan Balkanlıoğlu ise İGM'nin gezisiyle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

VALİ GEZİYİ İKİ DEFA VETO ETMİŞ

Afyonkarahisar İGM'nin İspanya gezisi kararı mecliste oy çokluğuyla alındı ve gezi için 100 bin liralık bir bütçe ayrılması kararlaştırıldı. Ancak, alınan ilk karar Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından kaynakların daha verimli kullanılması, araştırma ve incelemenin yurt içinde yapılabileceği gerekçesiyle veto edildi. Veto sonrasında kararında ısrarcı olan İGM üyeleri, ikinci bir karar alarak tekrar valinin onayına sundu ama yine veto yedi. Ancak kararda ısrarcı olan İGM üyeleri nedeniyle Vali Balkanlıoğlu, karar üçüncü kez önüne gelince onaylamak zorunda kaldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: