İl Genel Meclisi'nin Ulucanlar Ve Hamamönü Ziyareti

Açıldığı günden bu yana 100 binden fazla ziyaretçinin gezdiği Ulucanlar Cezaevi Müzesi Ankara İl Genel...

Açıldığı günden bu yana 100 binden fazla ziyaretçinin gezdiği Ulucanlar Cezaevi Müzesi Ankara İl Genel Meclisi üyelerini ağırladı. Meclis’in Hukuk, Demokrasi ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Fatih Ünal’ın organizasyonuyla Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne gelen 70 kişilik grup, cezaevinde hem hüzün hem de tarih dolu anlar yaşadı.

İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Arslanoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Çiftçi, MHP Grup Başkanvekili Fehmi Kandemir ve CHP Grup Başkanvekili Turhan Bulut ile il genel meclis üyelerinin oluşturduğu heyet müzenin tüm koridorlarını ve koğuşlarını gezdi. Grubun Cezaevi Müzesi’nde ilk durağı Hilton koğuşu oldu. Burada müze hakkında bilgiler alan grup, daha sonra mahkumların kişisel eşyalarının sergilendiği koğuşları, volta atılan avluları, zindanları ve tecrit odalarını gezdi. Gezi esnasında sorular soran ve duygusal anlar yaşayan meclis üyeleri, cezaevini müzeye dönüştürerek ziyarete açan Altındağ Belediyesi’ne de teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Ulucanlar Cezaevi Müzesi ziyaretinin ardından Hamamönü’ne gelen heyet, Tarihi Kabakçı Konağı’nda kısa bir mola verdi. Daha sonra Hamamönü sokakları, Taceddin Dergahı, tarihi konaklar gibi Hamamönü’nün önemli simgelerini de gezen heyet, Hamamönü’nden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: