İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Sigara Denetimi

Ankara İl Halk Sağlığı ekipleri, Kızılay Atatürk Bulvarı'nda ticari taksilere yönelik sigara denetimi yaptı. Denetim yapılan 145 araçtan 10'unda ihlal

Ankara İl Halk Sağlığı ekipleri, Kızılay Atatürk Bulvarı'nda ticari taksilere yönelik sigara denetimi yaptı. Denetim yapılan 145 araçtan 10'unda ihlal tespit edildi.

Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Birim Müdürü Mümtaz Yavuz, yaptığı açıklamada, denetimlerin sürdüğünü, kapalı alanlarda sigara içme yasağının en çok ticari taksicilerce ihlal edildiğini belirtti.

Tütün ve mamullerinin zararından insan sağlığını korumayı amaçladıklarını söyleyen Yavuz, ticari taksicilerin araçlarında yasal uyarı bulundurmaları, sigara içmemeleri ve müşterilerine de izin vermemeleri gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Yavuz, 12 Temmuz'dan itibaren ihlalde bulunanlara bir uyarıda bulunmadan ceza kesildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Aracında yasal uyarı yazısı olmayanlara bin 358 lira, araçta sigara içen şoför ya da müşteriye 82 lira, ayrıca araç plakasına ilk etapta bin 102 lira ceza kesiliyor. Aynı kişi ihlale devam ederse ceza katlanarak 5 bin 513 liraya kadar çıkıyor. Bin 102 ila 5 bin 513 arasındaki temel ceza sınırı aşılırsa 11 bin 26 liraya kadar ceza verilebiliyor."

Vatandaşlardan taksilerce yasağın ihlal edildiği yönünde yoğun şikayet geldiğini ifade eden Yavuz, "amacımız esnafın yasağa uyması, sigara içmemesi ve içittirmemesi" dedi.

Muhabir: Ankara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: