Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, "Antalya'nın turizminin, görselliğinin rahatsız olacağı yerlere mümkün mertebe maden arama ruhsatı vermeye engel olmamız lazım" dedi.
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen İl İdare Şube Başkanları Toplantısı'na Vali Yardımcıları Recep Yüksel, Mehmet Kurdoğlu, Halil Serdar Cevheroğlu, Ali Nazım Balcıoğlu, Turan Eren, Hakkı Loğoğlu, Gülihsan Yiğit ve birim amirleri katıldı.
Vali Altıparmak, toplantının amacının kurumlar arası koordinasyonu sağlamak ve Antalya'da yeni göreve başlayan birim amirleriyle tanışmak olduğunu söyledi.
Büyükşehir Kanunu gibi yeni yasal düzenlemelerin ardından kurumların yeniden dizayn edilmesi gerektiğine dikkati çeken Vali Altıparmak, bu anlamda koordinasyon sıkıntısı yaşamadıklarını, çözüm odaklı yaklaşımlarının alt kademelere çok iyi sirayet etmesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin hala iş kurabilme ve iş yapabilme endeksi açısından geri sıralarda bulunduğunu kaydeden Altıparmak, "Bu nedenle taleplere olumlu ya da olumsuz şekilde hızlı bir şekilde cevap vermemiz gerekiyor. Burada, yapılacak işin beklememesi esastır" diye konuştu.
Milli park ve piknik alanı gibi yerlerden kazanılan paraların yine o yerlere harcanması gerektiğinin altını çizen Altıparmak, bu tür bölgelerin döner sermayeli yapıya kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Altıparmak, Manavgat ve Kurşunlu şelaleleri gibi yerlerin rekreasyon alanı olarak sunulması için çalışmalar başlatacaklarını vurguladı.
Maden arama ruhsatlarına ilişkin her kurumun işin sahibi gibi davranması gerektiğine işaret eden Altıparmak, "Antalya'nın turizminin, görselliğinin rahatsız olacağı yerlere mümkün mertebe maden arama ruhsatı vermeye engel olmamız lazım. Gerekiyorsa diğer kurumlarla ilişkiye geçip, teslim etmeyelim. O bizi dava etsin. Çünkü açıldıktan sonra deneme üretimine başladığı zaman dahi, orayı düzeltme şansımız kalmıyor. Faaliyetlerin sona erdiği maden alanlarının yasa ve yönetmelik uyarınca, teraslanıp ağaç dikilecek hale getirilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Antalya'da ciddi bir inşaat faaliyetinin bulunduğunu söyleyen Altıparmak, bir koordinasyon toplantısı yapılarak en az zarar verecek bölgelerde taş ve kum ocaklarına izin verilmesinin kararlaştırılması gerektiğini kaydetti.
Değerler eğitiminin önemine dikkati çeken Altıparmak, değerler eğitiminin Türkiye'de milli politika haline gelmesi gerektiğinin altını çizdi.
Vali Altıparmak, İl Özel İdaresi'nin yıkılacak binasının yerine orkestra, opera, bale ve tiyatronun da yararlanacağı 500 kişilik bir salon yapmayı amaçladıklarını belirtti. Antalya'da duble yol çalışmalarının da hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade den Altıparmak, Alanya-Gazipaşa-Anamur ve Kemer-Kumluca hattında çalışmaların sürdüğünü, 2002 yılında 200 kilometre olan duble yolun 2012 yılında 500 kilometreye ulaştığını vurguladı.
Muhabir: Süleyman Elçin
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz