İl İnsan Hakları Kurulu Kararları

Amasya Vali Yardımcısı ve İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Hakan Kubalı, "Temel önceliğimiz insan haklarını yaşama geçirmek" dedi.

Amasya Vali Yardımcısı ve İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Hakan Kubalı, "Temel önceliğimiz insan haklarını yaşama geçirmek" dedi.

Kubalı, AA muhabirine İl İnsan Hakları Kurulu tarafından alınan yeni kararlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

İnsan haklarının çağın temel değeri olduğunu ifade eden Kubalı, "İnsan haklarının yaşama geçirilmesi için kurul olarak çaba içindeyiz. İnsan hakları çağındayız. İnsanın insan olmasından kaynaklanan, temel, değişmez, evrensel nitelikleri olan insan haklarının her şeyin ölçüsü olduğuna inanıyorum"diye konuştu.

Reklam
Reklam

İnsan hakları konusunda Amasya'da farkındalık yaratmak için çeşitli kararlar aldıklarını belirten Kubalı, şunları kaydetti:

"Temel önceliğimiz insan haklarını yaşama geçirmek. Toplumun her kesimine her üyesine ulaşacak ve insan hakları bilinci ve korunmasının yaygınlaşması için çaba içerisinde olacağız. Bu bilinci oluşturmak için il genelinde insan hakları konulu afiş ve vatandaşlara dağıtılmak üzere broşürler hazırlanmasını planlıyoruz. İl merkezinde 11 olan İl İnsan Hakları Şikayet Kutularının sayısının 100'e çıkartılmasını hedefliyoruz. Ker kamu kurumu binasının önüne birer kutu konulacak. Yeni oluşturulacak söz konusu kutuların tasarımı da değişecek. Valilik bünyesinde insan hakları ile ilgili bir birimin olduğunun vatandaşlara duyurulması gibi kararlar alındı."

Kubalı, ayrıca kolluk kuvvetleri mensuplarına zor kullanma ve insan hakları konularında konferanslar verileceğini ayrıca camilerde bu konuların vatandaşlara anlatılacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: