İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye’de, 2014 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı.

OSMANİYE - Osmaniye’de, 2014 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı. Vali Oduncu, Rahime Hatun Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu'nun öncelikli görevinin, işsizleri iş sahibi yapmak olduğunu söyledi. İşsizliğin azalması için proje geliştirileceğini ifade eden Oduncu, şunları kaydetti: "Bizim temel hedefimiz Osmaniye'de işsizliği azaltmak ve işsiz vatandaşlarımıza iş bulmak. Bu amaca yönelik projelerimizi geliştireceğiz, bu sorunun çözümlenmesi için çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Osmaniye'nin verimli topraklara sahip bir tarım kenti olması ve Organize Sanayi Bölgemizde mevcut olan büyük işletmeler dikkate alındığında, Osmaniye'de işsizlik oranının her geçen sene azalması lazım. Çalışırken, işsiz insanlarımızı, özellikle gençleri, nasıl iş sahibi yapabiliriz kaygısını esas almalıyız." Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Şahin de kurumun faaliyetlerini anlattı. Kuruma son 9 ayda 17 bin 711 kişinin başvuru yaptığına dikkati çeken Şahin, "2013 yılında kamu sektörüne 310'u erkek, 87'si kadın 397 kişi, özel sektöre ise bin 688'i erkek 678'i kadın 2 bin 366 kişi işe yerleştirildi" ifadelerini kullandı. Şahin, geçen yıl 190 kurs açıldığını, bu kurslara 614 kişinin katıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: