İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

BİLECİK (AA) - Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'in başkanlığında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'in başkanlığında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayhan Tozan, İl Genel Sekreter Yardımcısı Musa Ünaldı ve ilgili kurum müdürleri, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldığı toplantıda, 2014 yılı 6 aylık faaliyetlerinin yer aldığı sunum yapıldı. Yapılan sunumda, Ocak-Haziran 2014 döneminde kuruma 4 bin 188 başvuru yapıldığı, kayıtlı iş gücü sayısının 13 bin 533, kayıtlı işsiz sayısının 6 bin 517 kişi olduğu, 3 bin 803 kişilik talep alındığı, bu taleplere bin 274 kişinin de işe yerleştirildiği bildirildi. Temmuz sonu itibariyle çeşitli mesleklerde 61 alanda, 902 kişilik aktif iş gücü talebi bulunduğu belirtilen sunumda, "Aktif İşgücü Programları çerçevesinde işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması için meslek edindirme, meslek geliştirme ve mesleğini değiştirmek isteyenlere yönelik 123 projede 3 bin 3 kursiyerin katıldığı 730 kursiyerin işe yerleştirildiği ve 3 milyon 235 bin 184 lira ödenek ayrılarak mesleki eğitim projeleri yapıldığı" kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz