İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu...

Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kılıçaslan, 2011 yılında Samsun'daki iş piyasasına 35 milyon TL para aktardıklarını söyledi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Nisan ayı Olağan Toplantısında konuşma yapan Hasan Kılıçaslan, "Bu seneki bütçemiz 17 milyon TL'dir. Biz bunun ilk 6 ay içersinde harcayabildiğimizi harcıyoruz. Bütçemizde bir sıkıntı yok. Geçen sene Çalışma ve İş Kurumu Samsun İl Müdürlüğü Samsun'daki iş piyasasına 35 milyon TL para aktardı. Kurumumuzun kapısından içeri giren kişilerin yüzde 83'üne yani 33 bin kişiden 28 bin kişiye hizmet verdik. 2012 yılı işgücü uyum faaliyetlerinde ilk 3 ay içersinde bin 35 kişiye 49 kurs verdik. Girişimcilik ve staj kursları ile birlikte bin 577 kişi 94 kurs aldı. Bu seneki hedefimiz 8 bin kişiye kurs vermek. Samsun'da biz camlarda 'eleman aranıyor' gibi asılı levha bırakmayacağız. Meslek koçlarımız birebir iş kollarını gezecekler. Meslek liselerindeki öğretmenlerimiz sektörleri tek tek geziyorlar. Biz bu meslek liselerine yaklaşık olarak 2-3 milyon TL para harcadık. Son sistem sanayide belki sizlerde sahip olmayan CNC atölyeleri var. Bu okulların tamamı hep beraberce tüm sektörlerimizin hizmetindeyiz" dedi.

Reklam
Reklam

5 ve fazla sigortalı çalıştıran işletmelere proje geliştirdiklerini belirten Kılıçaslan, "5 ve fazla sigortalı çalıştıran işletmelere 'Herkese Bir Ar-Ge Oluşturalım Projemiz' var. Bize kendi bünyesinde varsa ya da yoksa bizden 1 personel isteyecek ve biz de 6 ay boyunca bu kişinin aylık 540 TL parasını vereceğiz ve sigortasını ödeyeceğiz. Bu kişiler şirketin SSK, Vergi Dairesi, İş Kurumu, Bağ-Kur gibi resmi kurumlarla olan işlerini biz onlara öğreteceğiz. Bunlarda şirketleri bu tür işlerini yönetecekler. Yani bunlar şirketlerin yönetici asistanı olacaklar. 6 ay sonra şirketler bu kişileri istihdam ettiğinde sigorta paralarının yüzde 65'ini biz işsizlik sigortası fonundan ödeyeceğiz" diye konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu ile diğer kurumların ortaklaşa yürütecekleri projelerden de bahseden Kılıçaslan, "Kurumumuz İl Milli Eğitim ve İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklığında projelendirilen 'Köşe Başından İş Başına' adlı proje ile eğitim öğretim hayatı okullarından ayrılarak sona eren suça eğilimli gençlerin istihdamı hedeflenmektedir. Ayrıca Roman vatandaşlarımıza yönelik 10 ayrı meslekte bin kişinin yetiştirileceği istihdam garantili kurslar düzenlenmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığımızla birlikte Samsun Cezaevi'nde 'maket gemi' yapımı ve heykelcilik kurslarının açılması planlanmaktadır. Türkiye İş Kurumu eskiden kayıt alıp, kayıt veren bir kurumdu. Ama şu anda hizmet veren kurumların içersinde en üst seviyede sayılabilecek kurum haline geldi. 2011 yılı İşgücü uyum faaliyetleri içersinde 5 bin 320 kişiye 297 adet kurs açtık. Bunların içersinde yüzde 73'ü istihdam garantili kurslardı. Yani biz 2011 yılı içinde 2 bin 538 kişiyi istihdama sunduk. Bu istihdamlardan dokuma konfeksiyonda 800 kişi, çağrı merkezlerinde 740 kişi, kasiyer olarak 140 kişi gibi meslek dallarında istihdam sağladık" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Ömer Okuyucu, Samsun Mobilyacılar Odası Başkanı İbrahim Ülker, yönetim kurulu üyeleri ve meslek liseleri okul temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: