İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Samsun İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında yapıldı.İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen...

Samsun İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda 2013 yılı yatırım teklifleri değerlendirildi.

31 Mayıs 2012 tarihi itibariyle yatırımcı bölge ve il müdürlükleri ile mahalli idari kuruluşlarının alınan raporlarının gerçekleşme durumlarını görüşeceklerini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Bu koordinasyon toplantımızda 2013 yılı yatırım tekliflerinin de değerlendirilmesi ve bu yatırım teklifleri ile ilgili valilik görüşünün oluşması gerekmektedir. Kalkınma Bakanlığı bu yıl temmuz ayında gerçekleştirdiğimiz il koordinasyon kurulu toplantısında 2013 yılının yatırım programlarının da görüşülmesinin ve valilik görüşünün oluşturularak bakanlığa aktarılması istenmektedir. Ayrıca kalkınma ajanslarına da görev yüklemiştir. 2013 ve sonrasını takip edecek yılları kapsayacak yatırım programlarının kalkınma ajansı yönetim kurulunda da görüşülmesini öngörmektedir. Bu bakımdan 2013 yılı yatırım teklifleri önemlidir. Bu toplantımızı biz hem rutin olarak yaptığımız koordinasyon toplantısı hem de 2013 yılı yatırımlarının görüşülmenin değerlendirileceği bir toplantı yapmasını durumundayız” dedi.

Reklam
Reklam

EN FAZLA HARCAMA ULAŞIM

31 Mayıs 2012 tarihi itibariyle il genelinde genel ve özel bütçeli kuruluşlarda toplam 295 adet proje olduğunu belirten Vali Aksoy, “Mahalli idarelere ait 542 projemiz var. Bunlarla birlikte toplam 837 projemiz yürütülmektedir. Değerlendirmesini yaptığımızda proje beledi miktarı toplamı 3 milyar 707 milyon TL. Önceki yıllar harcaması 1 milyar 690 milyon TL. 2012 yılı ödeneği de 589 milyon 786 bin TL. Dönem sonuna kadar yapmış olduğumuz harcama da 162 milyon 280 bin TL. Nakdi gerçekleşme oranımız yüzde 28, fiziki gerçekleşme oranımız da yüzde 42 olarak görülmektedir. Özellikle kuruluş yatırımlarının sektörel bazda yer aldığı tabloyu değerlendirdiğimizde proje bazında diğer kamu hizmetleri sektörü 479 proje ile en fazla projeye sahip olup, bunu 156 proje ile tarım sektörü izlemektedir. Toplam proje bedelleri bazında 1 milyar 199 milyon TL ile ulaştırma sektörü, bunu 941 milyon TL ile diğer kamu hizmetleri sektörü izlemektedir. Önceki yıllar harcamalara baktığımızda sektör bazında en fazla harcama 835 milyon TL ile ulaştırma sektöründe, bunu 427 milyon TL ile diğer kamu hizmetleri sektörü izlemektedir. 2012 yılı ödeneklerinde sektör bazında en fazla ödenekte 377 milyon TL ile diğer kamu sektörüne ait olup, bunu 80 milyon TL ile yine tarım sektörü izlemektedir. 2012 yılı harcamalarına baktığımızda sektör bazında en fazla harcama 88 milyon TL diğer kamu hizmetleri sektöründe görülmekte olup, bunu da 31 milyon TL ile ulaştırma sektörü takip etmektedir. Gerçekleşmeler açısında sektör bazında 2012 yılında en çok nakdi gerçekleşme yüzde 96 ile sağlık sektöründe, bunu yüzde 56 ile ulaştırma sektörü, fiziki gerçekleşmede ise yüzde 48’de ulaştırma, yüzde 42 ile de sağlık ve diğer kamu hizmetleri sektörü yer almaktadır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İl genelinde genel ve özel bütçeli kuruluşlarla bağlı idarelerin yürüttüğü 837 projeden 106’sı dönem sonu itibariyle tamamlandığını ifade eden Vali Aksoy, “403 proje devam etmekte, 77’si ihale aşamasına gelinmiş olup, 251 proje ise çeşitli nedenlerden dolayı başlanamamıştır. İlimizde önceki yıllardan devam eden ve 2012 yılından yapılacak olan yatırımları değerlendirerek zamanında tamamlanması konusunda yatırımcı kuruluşlarımızın işbirliği ve koordinasyonu büyük önem taşımaktadır. Bunları öncelikli kendi aralarında çözmeleri ve çözemiyorlarsa valiliğimize müracaat etmelerini iletmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Vali Aksoy’un açıklamalarının ardından bir sonraki toplantının da 2 Ekim 2012 Salı günü yapılacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: