İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu, Kilis Valisi Yusuf Odabaş başkanlığında yapıldı.Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi,...

İl Koordinasyon Kurulu, Kilis Valisi Yusuf Odabaş başkanlığında yapıldı.

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Kilis İl Koordinasyon Kurulu 2012 yılı 3'üncü dönem toplantısı, İl Özel İdaresi konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yusuf Odabaş, Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, resmi kurumların bölge müdürleri, İlçe Kaymakamları daire amir ve müdürleri ile yatırımcı kuruluşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Vali Yusuf Odabaş, yaptığı konuşmasında Kilis’te uygulanmakta olan toplam kamu yatırımcı kuruluş proje sayısının 301 olduğu, bu projelerin 137'si genel idare bütçesi kapsamındaki kuruluşlarca, 164'si mahalli idare kuruluşlarınca yürütüldüğünü belirtti.

Vali Odabaş, “ Projelerin bedelleri toplamı 401 milyon TL, 2012 yılı ödenekleri toplamı 132 milyon TL, dönem sonuna kadar yapılan harcamalar ise 19 milyon TL’dir. Projelerin başlangıcından günümüze nakdi gerçekleşme oranı ise yüzde 14 seviyesindedir. Yatırımların sektörler itibariyle dağılımı incelendiğinde projelerin; tarım, ormancılık, hizmet, ulaştırma, eğitim, sağlık, kültür-turizm, sanayi, enerji ve maden sektörlerinde yürütüldükleri görülmektedir. Söz konusu sektörlerden Ulaştırma sektörü 7 proje ve 161 milyon TL proje bedeli; Eğitim sektörü 27 proje ve 79 milyon TL. proje bedeli; Hizmet sektörü 5 proje ve 56 milyon TL proje bedeli; Tarım sektörü 28 proje ve 12 milyon TL proje bedeli ile İlimizin yatırım tutarı bakımından başlıca sektörleri olarak sıralanmaktadır. Genel idare bütçesi kapsamında gerçekleştirilen 122 adet projenin ilçelere göre dağılımı incelendiğinde; bu projelerin 107 tanesinin Merkez İlçede, 13 tanesinin Musabeyli İlçesinde, 2 tanesinin ise Polateli İlçesinde uygulandığı görülmektedir Yatırım Projelerinin Mahalli İdare Kuruluşlarına göre dağılımı incelendiğinde; İl Özel İdaresince 141, Kilis Belediyesince 20, Yavuzlu Belediyesince 3 olmak üzere toplam 164 adet projenin yürütüldüğü görülmekte olup, bu projelerin bedelleri toplamı 47 milyon TL, 2012 yılı ödenekleri toplamı 45 milyon TL, Projelerin başlangıcından bugüne nakdi gerçekleşme seviyesi ise yüzde 11 seviyesindedir. İlimizde Genel Bütçeli Kamu Kuruluşlarınca yürütülen 137 Projenin 8'i tamamlanmış, 54'ü devam etmekte, 14'ü ihale aşamasında olup, 61'ine henüz başlanılmamıştır.Mahalli İdare Kuruluşlarına ait toplam 164 projenin ise 15'i tamamlanmış, 16'sı devam etmekte, 1'i ihale aşamasında olup, 132'sine henüz başlanılmamıştır. Musabeyli, Polateli, Elbeyli Belediyelerince 2012 yılında yürütülen proje bulunmamaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: