İl Kültür Ve Turizm Müdür Vekili Aykanat:

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (GESAM) 25. yıl dönümünde

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (GESAM) 25. yıl dönümünde kentte sergi açacağını bildirdi.

Aykanat, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara merkezli, 48 ilde temsilciliği bulunan GESAM'ın 1986 yılında Türkiye'nin ilk plastik sanatlar meslek birliği olarak kurulduğunu anımsattı.

GESAM'ın İl Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğinde telif hakları ve korsanlıkla mücadele, fikir hakları ihlallerine karşı yoğun çaba gösterdiğini ifade eden Aykanat, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu anlamda ülkemizde ve yurt dışında birçok resmi ve özel kuruluşla işbirliği içinde sempozyum, sergi, konferans ve panel gibi etkinlikler düzenleniyor. Bu çerçevede 22'nci sergi 16 Şubat 2013 Gaziantep'te açılacak. 45 sanatçının yağlı boya, sulu boya, fotoğraf, serigrafi çalışmalarını İl Halk Kütüphanesi Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu'nda 23 Şubat 2013'de sergileyeceğiz."

Muhabir: Zerin Özdilek / Adem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: