İl Milli Eğitim Müdürü Cora'dan YGS Adaylarına: Kendinize Güvenin

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, pazar günü yapılacak Yükseköğretim Giriş Sınavı (YGS) ile...

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, pazar günü yapılacak Yükseköğretim Giriş Sınavı (YGS) ile ilgili öğrencilere kendilerine güvenmeleri tavsiyesinde bulundu. Sınava 2 milyona yakın öğrencinin gireceğini söyleyen Cora, tüm üniversite adaylarına YGS’de başarılar diledi.

Üniversite adayları için ilk zorlu viraj olan Yükseköğretim Giriş Sınavı maratonu pazar günü yapılacak. Sınav öncesinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, öğrencilere ve velilerine önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu. Sınav günü yaklaştıkça heyecanın daha da arttığına dikkat çeken Müdür Cora, kaygı ve heyecan duygularının aşırı olmamasının öğrencilerimizi motive edeceğini, kontrol altına alınamayan kaygıların ise başarı performansını olumsuz etkileyeceği belirtti.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin ve velilere tüm olumsuz düşünceleri kenara bırakma tavsiyesinde bulunan Mustafa Cora, "Olumsuz düşünmenin hiçbir faydası yoktur. Sınav ne bir ilk ne de bir sondur. Bunu öğrenci ve velilerimizin bilmesi gerekir. Sonuç itibari ile eğer başarısız olunursa bunun daha iyi bir hazırlık gerektirdiğini ortaya koyması açısından da önemli olacağını ve bir sonraki yıl hazırlığına fayda sağlayacağını unutmayalım.” dedi.

Sınav öncesinde sınava girilecek yerin görülmesi, sınav giriş belgelerinin, kimliklerin bir gece önceden unutulmayacak yere konulması ve yorucu faaliyetlerden kaçınılmasının büyük önem arz ettiğinin altını çizen Cora, “Mümkün olduğunca dinlenmeye çalışın. Ailenizle stresten uzak iyi bir gün geçirmeye çalışın. Sınav sabahı sabah erken kalkmaya özen gösterin. İyi bir kahvaltı yapın ve sınava girerken yanınıza mutlaka su alın. Soruları dikkatle okuyun, soru kökünü iyi anlamaya çalışın. Soru ve cevapları dikkatle okumak başarılı olmanızı destekleyecektir. Kendinize güvenmeniz çok önemli. Kendi kendinizi güdülemeye çalışın ve başarılı olmak için çaba sarfedin.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“AİLELER SOĞUKKANLI VE SAKİN OLMALI”

Velileri soğukkanlı ve sakin olmaları konusunda uyaran Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Cora, “Çocuğunuz ile gereksiz çatışmalardan uzak kalmanız önemlidir. Sınav, çocuğunuzun kişiliğinin ya da tümüyle başarısının test edilmesi değildir. Sınav sınırlı bir durumda kısmi olarak bilgi ve kavramayı ölçmeye dayalıdır. Bu da bize çocuklarımızın eksiklikleri olduğu alan konusunda ipuçlarını gösterir. Sınavların bir deneme olduğunu unutmayın. Her deneme de başarının daha çok yükseleceği bilinmektir. Çocuğunuzun kaygıları ile ilgili olarak onlarla konuşun ve sıcak davranın. Çocuğunuzun her zaman değerli olduğunu, onu her zaman sevdiğinizi göstermeniz yararlı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Öğrenci ve velilerin her zaman yanlarında olduğunu hatırlatan Cora, her türlü problem ve sorularla ilgili Rehberlik Araştırma Merkezi ve Okul Psikolojik Danışma Servisi’ni arayabileceklerini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: