İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar: Kursa Gitmeyen Öğrencimiz Kalmamalı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, ilde üniversiteyi kazanma oranının artırılması için çalışmalarının devam...

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, ilde üniversiteyi kazanma oranının artırılması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Gülsar, "Kursa gitmeyen öğrencimiz kalmamalı. Özellikle dezavantajlı bölgelerde ki öğrencilere yönelik kursların mutlaka açılması gerekiyor." dedi.

Bursa’da görevli İlçe Milli Eğitim Müdürleri Gemlik’te bir araya geldi. Gemlik Kız Teknik ve Meslek Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Bursa eğitimi masaya yatırıldı. Toplantıya Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve İlçe Kaymakamı Cahit Işık da kısa süreli olarak katıldı.

Reklam
Reklam

Bursa’nın son yıllarda eğitim konusunda yukarı doğru hızlı bir ivme kazandığını ifade eden Atilla Gülsar, "Geçtiğimiz yıl üniversite sınavlarında elde edilen başarı sorumluluklarımızı daha da artırdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak uygulamaya konulan Hep Birlikte Başarılı Olalım, Çalışkan 9’lar gibi birçok projelerimiz devam ediyor." dedi.

İl Eylem Planı çerçevesinde çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirten Gülsar, sınavlara yönelik kursların mutlaka açılması gerektiğini aktardı. Atilla Gülsar, "Kursa gitmeyen öğrencimiz kalmamalı. Özellikle dezavantajlı bölgelerde ki öğrencilere yönelik kursların mutlaka açılması gerekiyor." diye konuştu.
Okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapan Atilla Gülsar, "Öğrencilerin ders ve devamsızlıkları e-okul sisteminden takip edilmeli. Hangi okul ve derslerde sıkıntı olduğunu bilirsek tedbirlerimizi ona göre alabiliriz. Özellikle 9. Sınıflarda iki yıl üst üste başarısız olan öğrencilerimiz sistem dışına çıkıyor. Bu da bizleri üzüyor. Bu çocuklar hepimizin çocukları. İdareci ve öğretmenlerimiz gerekirse öğrencilerimizle tek tek ilgilenmeli." dedi.

Reklam
Reklam

İlçe müdürlerinden kitap okumlarını isteyen Atilla Gülsar, "Dünya hızla değişiyor. Eğitimcilerimizin bu hızlı değişime ayak uydurması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda biz de öğretmenlerimize paneller düzenlemeyi planlıyoruz. Üniversitelerle işbirliği içinde düzenleyeceğimiz bu panellerin öğretmenlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: