İl Oda Ve Borsalar Müşterek Toplantısı Kozan'da Yapıldı

Kozan ilçesinde, il oda ve borsalar müşterek toplantısı düzenlendi.

Kozan ilçesinde, il oda ve borsalar müşterek toplantısı düzenlendi.

Kozan Ticaret Odası'ndaki toplantıya Adana, Kozan ve Ceyhan'daki 7 oda ve borsanın yönetim kurulu başkan ve üyeleri, meclis başkanları ve genel sekreterleri katıldı.

Dört ayda bir düzenlenen ve bölgesel sorunların ele alındığı toplantıya ev sahipliği yapan Kozan Ticaret Borsası'nın Meclis Başkanı Mehmet Yağan, açılış konuşması yaptı.

Hububat ürün hasadından sonra kalan anızın ıslahı ve anız yakmanın zararları konusundaki görüşlerini dile getiren Yağan, "Büyük zararları olan anız yakmak yerine çözüm olarak, sap parçalama makineleri kullanılmasını uygun görüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kozan Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Baysal ise Kozan'ın ihtiyaçları ve odanın yaşadığı ekonomik sıkıntıları anlatarak, Kozan Ticaret Odası'nın Kozan Organize Sanayi Bölgesi ortaklarından biri olduğunu, ancak 780 bir lirayı aşan katkı payından doğan borcu ödemekte zorlandıklarını, bu sebeple ortaklık payını diğer ortak kuruluşlara devretme yönünde karar almayı düşündüklerini ifade etti.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer de rekabetçi ekonomi ve Suriye'deki olayların bölge ekonomisi üzerinde yarattığı etkiyi anlattı.

Toplantı, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Ali Duru, Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Karagöz ve Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç'in konuşmalarıyla devam etti.

Etkinlik, bir sonraki müşterek toplantının Ceyhan Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde Ceyhan'da yapılmasına karar verilmesiyle sona erdi.

Muhabir: Volkan Varan / Anıl Bağrık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: