İl Özel İdare Genel Sekreteri Uysal: -"Bu yıl 8 bin 217 kilometre yolda karla mücadele çalışması yaptık"

Isparta Özel İdare Genel Sekreteri Tufan Uysal, "Bu yıl 8 bin 217 kilometre yolda karla mücadele çalışması yaptık. Geçen yıl

Isparta Özel İdare Genel Sekreteri Tufan Uysal, "Bu yıl 8 bin 217 kilometre yolda karla mücadele çalışması yaptık. Geçen yıl kış bu kadar sert geçmediği için bu rakam bin 700 kilometreydi" dedi.

Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'da bu yıl kış şartlarının çok sert geçtiğini ve çalışmaların Özel İdare'nin kendi imkanları ile yürütüldüğünü söyledi.

Kış şartları çetin geçtiği için karla mücadele çalışmasının yanında kış sonrası gerekli yol bakım ve onarım işlerinin de aynı düzeyde arttığını vurgulayan Uysal, yollardaki yama çalışması için ekiplerin çalışmalara başladığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kış şartlarının hem çalışmalarını artırdığını hem de geciktirdiğini söyleyen Uysal, "Yollarda heyelan tehlikesi olan bölgelerde de onarım çalışmalarına başladık. Özel İdare bütçesinden ayrılan ödeneklerle bu çalışmalara devam ediyoruz. Geçen yıldan planlı olan 8 kilometre Yuvalı köyü yolu ile 7 kilometre Darıören köyü ikinci kat asfalt çalışmasını da bu yıl yapacağız" dedi.

Geçen yıl yapılan 3 milyon 700 bin lira araç parkı yenilenmesi ve 4 milyon liralık asfalt alım kredileri ile ilgili ödemelerinde devam ettiğini anlatan Uysal, "Bu yıl 93 bin lira asfalt kaplama malzemesi alımı için kullandığımız İller Bankası kredisine faiz ödemesi yapacağız. Bunun dışında KÖYDES'ten gelecek bütçeye göre de diğer işlerin planlamaları yapılacak. Geçen yıl iki parça halinde toplam 6 milyon 246 bin 430 lira KÖYDES ödeneği gelmişti" diye konuştu.

Bu yıl özellikle yollarda bakım onarım işlerinin uzun olacağını kaydeden Uysal, "Bu yıl 8 bin 217 kilometre yolda karla mücadele çalışması yaptık. Geçen yıl kış bu kadar sert geçmediği için bu rakam bin 700 kilometreydi" dedi.

Reklam
Reklam

Uysal, İl Özel İdaresi'nin 174 köyde kendi imkanlarıyla çalışmalara devam etiğini, vatandaşın yararına olacak her konuda gereken gayreti gösterdiklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: