İl Özel İdaresi Cbs Sistemine Geçiyor

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, konuma dayalı gözlemlerle elde edilen grafik ve grafik olmayan...

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, konuma dayalı gözlemlerle elde edilen grafik ve grafik olmayan bilgilerin toplanması, saklanması, işlenmesi ve kullanıcıya sunulması işlevlerini bütünlük içerisinde gerçekleştiren Kurumsal Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) sunucusu ve yazılımının ihalesine çıkacak.

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından İl Özel İdaresi Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek olan sistem ihalesinin, 8 Ocak 2013 tarihinde saat 14.00’de yapılacağı bildirildi.

Ülkede özellikle planlama çalışmalarının yanında altyapı gibi mühendislik müdahaleleri ve hizmetlerinde CBS’nin önemli bir yönetim aracı olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Bu proje, KÖYDES Bilgi Sistemi’nde kullanılacak olan grafik verilerin ve grafik olmayan verilerin kurum personeli tarafından coğrafi veri yapısına dönüştürülerek Coğrafi Bilgi Sistemleri ortamına aktarılmasını sağlayacaktır. Ayrıca bu proje; verilerin merkezi bir veritabanında toplanmasını, web uygulaması üzerinden sunulmasını, danışmanlık ve eğitim hizmetlerini kapsayacak” dedi.

Reklam
Reklam

Kurum çalışmalarında CBS’nin büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade eden Ayhan, “Bu ihale ile günümüz bilgi teknolojileri ve uygulamaları destekli bir bilgi sisteminin Sivas İl Özel İdaresi bünyesinde kurulup yaygınlaştırılması, bunların sağladığı yararların internet tabanlı sistemler ile idaremiz kullanımına sunulması, kurumun çalışmalarında hizmet verimliliğinin, hızın, kalitenin yükseltilmesi, yöneticilere güncel verilere dayalı karar destek sistemleri ile daha hızlı ve doğru kararlar verme imkanı sağlanacaktır. Temel amacımız, kurumumuzu hızlı karar alabilen, dinamik, esnek bir yapıya kavuşturarak sorunlara anında ve zamanında müdahaledir” diye konuştu.

Coğrafi Bilgi Sistemi’nin kalitenin ve çalışma performansının artırılmasına yönelik de kazançları olacağını belirten Genel Sekreter Salih Ayhan, “CBS, analizler yapma imkanı sunan ve bu analiz sonuçlarına göre doğru kararlar vermeyi kolaylaştıran bir sistemdir. Hizmetlerin doğru ve hızlı bir şekilde yürütülmesi bu sistem ile daha da kolaylaşacak” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: