İl Özel İdaresi: Yatırımları biz yapıyoruz ama toplum bilmiyor

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, ülke genelinde olduğu gibi Samsun’da da yapılan...

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, ülke genelinde olduğu gibi Samsun’da da yapılan yatırımın göbeğinde kurumunun bulunmasına karşın, toplumun bunu bilmediğini söyledi. Karanfil, kendilerini de toplumu bilgilendirme konusunda eksiklikleri olduğunu kaydetti.
Samsun Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt ile AK Parti Grup Başkan Vekili Dilaver Atlı, MHP Grup Başkan Vekili Muhammet Bektaş ve CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. İl Özel İdare binası lokalinde gerçekleşen kahvaltıda gazeteciler, kent gündemiyle ilgili bürokratlarla sohbet etti.
İl Özel İdaresi’nin kırsal kalkınma yatırımları hakkında bilgi veren Genel Sekreter Aslan Karanfil, merkezi idarenin Köydes projeleri kapsamında kırsal kesimde önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi. Samsun’un 940 köyünde çok sayıda altyapı ve tarımsal sulama hizmetleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Karanfil, 714 köyü asfalt yolla buluşturduklarını bildirdi.
Şehirde yaşayan insanların hayat standardını köylerde yaşayanlara da götürmekle mükellef olduklarının altını çizen Karanfil, “81 il içinde Samsun, yol ağı uzunluğu bakamından üçüncü sıradı. 9 bini kayıtlı 18 bin kilometrelik yol ağımız var. Dolayısıyla hizmet götürmenin zor olduğu bir alanda çalışıyoruz. İnsanın olduğu her yerde sorunların tamamının birden çözülmesi mümkün değil. Bu nedenle gelinen noktada kırsaldaki yol sorunlarının tamamı çözülemedi. Ama ciddi bir yol alınmıştır. Devletin yatırım yapmadığı 18 tane susuz ve 130 tane de suyu yetersiz köy varken, şuan susuz köy hiç kalmamış, suyu yetersiz köy sayısı da 20’e inmiştir. Yine 90 köyümüzde kanalizasyon varken bu rakam 250’yi bulmuştur. “ dedi.
İl genelinde insanların yüzde 42’sinin kırsalda yaşadığı bilgisini veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Karanfil, bu nedenle köy yatırımlarını önemsediklerinin altını çizdi. Karanfil, 3 bin kilometrelik asfalt yolları yatırımımızı korumak ve geriye kalan 3 bin kilometrelik kısmı ise stabilizeye kavuşturmak istediklerini vurguladı. Eğitim, sağlık, kamu yatırımları, sanayi, tarım, turizm, teknopark, havacılık, tersane, organize sanayi bölgeleri gibi kente yapılan her yatırımın göbeğinde Samsun İl Özel İdaresi’nin bulunduğuna dikkat çeken Karanfil, “Ambulansı alan, okul, hastane yapan bizim kurumumuz ama halkımız bunu böyle bilmiyor. Lojistik köy, organik tarım, Akdağ kayak merkezi, fuar kongre merkezi gibi büyük yatırımları fikir, emek ve para yönünden ateşleyen yine biziz. İşimizi doğru yapmanın gayreti içindeyiz. Bunlar bizim asli görevlerimizdir. Onunu için bugüne kadar toplumumuza anlatamadık ama böyle bilinmesinde yarar var. “ ifadelerini kullandı.
Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt ise mecliste gruplar arasındaki işleyişi saygı sevgi çerçevesinde sağlamaya çalıştığını belirterek, Samsun’a hizmet amacıyla adil ve objektif davranmaya özen gösterdiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz