İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı çalışma sezonu açıldı

Eskişehir İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı çalışma sezonu düzenlenen törenle açıldı.

Eskişehir İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı çalışma sezonu düzenlenen törenle açıldı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Balcı, kurumun bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yılın dört mevsimi halkın hizmetinde olduklarını belirterek, mevsim şartlarının daha uygun hale gelmeye başladığı bu günlerde daha hızlı tempoda, ilgili tüm personelle şantiyelerde olacaklarını kaydetti.

İl Genel Meclisi'nce onaylanan 2012 yılı çalışma programında yer alan yol, içme ve sulama suyu, kanalizasyon tesisleri yanında, eğitim, sağlık, gençlik ve spor, tarım sektörü yatırımlarında da başarı çıtasını en üst seviyeye getirdiklerini anlatan Balcı, şunları ifade etti:

Reklam
Reklam

"1. kat asfalt kaplama 8 kilometre, 2. kat asfalt kaplama 46 kilometre, asfalt kaplamalı yol bakım ve onarımı 1500 kilometre, stabilize kaplama 221 kilometre, greyderli yol bakımı 1200 kilometre, çeşitli köylere kilitli parke taşı döşeme 10 bin metrekare, 14 köye içme suyu, 1 köye sulama suyu, 1 köye yeni kanalizasyon tesisi, 3 köyde de kanalizasyon onarımı yapılacak. İlimizdeki diğer kamu kurumlarıyla işbirliğine de büyük önem veriyoruz. DSİ 3. Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol gereğince 12 adet YAS sulama projesi teklif edilmiş olup, işlemleri tamamlanan 6 adet projenin hazırlıkları devam etmektedir. 2011 yılında yapılan işlerle birlikte, teklif edilen projelerle toplam 4 bin 790 hektar alan sulamaya kavuşacak. Aynı işbirliği içinde birçok taşkın koruma ve dere ıslahı da yapılacak."

Balcı, İller Bankası kredi desteğiyle yapılacak 4 projeyle, 2 göletin geliştirileceğini belirterek, şöyle devam etti:

"İlimizde ilave olarak 6 bin 300 dekar alan ilave sulamaya açılacak. Tüm bu faaliyetlerimizle 2012 yılında ilimize kırsal kalkınma için toplam 25 milyon liralık yatırım kazandırmanın mutluluğunu paylaşacağız. Bu önemli yatırımları gerçekleştirirken bizlerden desteğini esirgemeyen Vali Kadir Koçdemir'e, İl Genel Meclis Başkanı'mıza ve değerli üyelerine, DSİ ve İller Bankası yetkililerine müteşekkirim."

Reklam
Reklam

Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikası Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Kılınç da İl Özel İdaresi'nde çalışan personelin yaz-kış demeden layıkıyla görevlerini yerine getirdiklerini anlatarak, "İl Özel İdare personeli, köylümüze ve köylerimize asfalt, yol, su, kanalizasyon ve gölet yapım hizmetlerini götürürler. Kışın da kar mücadelesinde görev alırlar. Bu yıl kış çok uzun ve ağır geçti. Gece gündüz demeden kapanan köy yollarımızı açık tutmaya çalışan fedakar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kurban kesilerek, İl Özel İdaresi'ne ait araçlar konvoy halinde araziye çıktı.

Törene, İl Genel Meclis üyeleri Ahmet Erdemir, Cemil Koşar, Mustafa Balık, Erdal Şanlı, daire amirleri ve personel de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: