İl Sağlık Müdürlüğü Ece'nin Sesini Duydu

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, Mersinli başarılı genç Milli Boksör Ece Öpöz'e sahip çıktı. Sağlık sorunları...

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, Mersinli başarılı genç Milli Boksör Ece Öpöz'e sahip çıktı. Sağlık sorunları yaşayan ancak, maddi olanaksızlıklar nedeniyle tedavi olamayan Ece'nin destek talebini duyan İl Sağlık Müdürlüğü, Ece'nin Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilmesini sağladı.

2010 yılında boks yapmaya başlayan 16 yaşındaki 10. sınıf öğrencisi Milli Boksör Ece Öpöz, 2 yılda Türkiye'de önemli başarılara imza atarak, 2011 yılında Gebze'de yapılan Türkiye Boks Şampiyonası'nda 'Yıldızlar' kategorisinde Türkiye üçüncülüğünü, bu yıl da Kayseri'de yapılan Türkiye Boks Şampiyonası'nda Türkiye ikinciliğini elde etti. Geçen yılki başarının ardından Dünya Kupası Milli Takım Boks Kampına seçilen Ece, bu yıl da 7 Haziran 2012'de toplanacak Avrupa Şampiyonası Milli Takım Boks Kampı'na davet edildi.

Reklam
Reklam

Genç boksör Ece, başarılarını İHA muhabirine anlatmış, ancak kan değerlerinde ve kulağında sorun olduğunu, tam teşekküllü bir hastanede sağlık taramasından geçmesi gerektiğini söylemişti. Aynı zamanda antrenörü de olan babası Toroslar Spor Kulübü antrenörü Bülent Öpöz'ün sosyal güvencesi olmadığını, maddi durumlarının da bu taramayı yaptırmaya olanak vermediğini aktaran Ece, tedavisi için yetkililerden destek istemişti.

İHA muhabirinin Milli Boksör Ece Öpöz ile ilgili haberi üzerine harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Ece'nin tedavisi için ilk adımı bugün attılar. İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak'ın talimatı üzerine babası Bülent Öpöz ile birlikte Mersin Devlet Hastanesi'ne davet edilen Ece, İl Sağlık Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu, İletişim Koordinatörü Servet Kutay eşliğinde önce Hematoloji, ardından da Kulak, Burun, Boğaz polikliniklerinde doktor kontrolünden geçti. Doktor muayenesinde kulağı ile ilgili sorunun geniz etinden kaynaklandığı ortaya çıkan ve bu yönde tedavisine başlanan Ece'nin kan değerleri ile ilgili sorun da kan tahlilinin ardından belirlenecek ve tedavisine başlanacak.

Reklam
Reklam

"ECE'NİN SAĞLIĞI BİZE EMANET"

Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Yavuz Gözükara da Ece ve babası Bülent Öpöz ile yakından ilgilendi. Baba-kızı makamında ağırlayan Başhekim Gözükara, Ece'nin sağlık sorunları ile ilgili detaylı bilgi aldı. Ece'yi kutlayan ve başarılarının devamını dileyen Gözükara, "İnşallah onu daha yukarılarda göreceğiz, uluslararası müsabakalarda da başarısını bekliyoruz ve ümitliyiz" dedi.

"Sporcu da olsanız sağlığınızı korumanız gerekiyor" diyen Başhekim Gözükara, ufak tefek problem de olsa üzerine gitmek gerektiğini vurguladı. Ece'nin sağlık durumu ve bundan sonraki aşamayla ilgili bilgi veren Gözükara, "Biraz hemoglobini düşük. Beslenmeyle ilgili bir problem mi yoksa kan yapan sistemlerde mi bir problem var, onu araştıracağız, onunla ilgili tetkiklerimizi aldık. Çıkacak sonucu değerlendirip kan yapımının hangi aşamasında problem varsa ona göre tedavisini planlayacağız. Hastanemizin hematoloji uzmanı var, o da ilgileniyor. İnşallah basit bir müdahaleyle düzeltilebilecek bir problemdir. Başarıyla yoluna devam etmesi için elimizden gelen her ne varsa yapacağız. Bu konuda kendisine söz veriyoruz. Sağlığının emanetini üzerimize alıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

BAŞHEKİM, BOKSÖRLERİ UYARDI

Boksörlere bazı konularda uyarılarda da bulunan Gözükara, boksun doğasında kafaya travma olduğu için kafa travmalarında hipofiz bezinin olumsuz etkilendiğini söyledi. Hipofiz bezinin organizmadaki hormonların salınımını kontrol eden bir bez olduğunu aktaran Gözükara, "Yani böbrek üstü bezinin, troid bezinin çalışmasını, yumurtalıkların ya da testisin çalışmasını, endokrin sistemini düzenleyen bir bez. Mikro travmalar bunu yıllar içinde olumsuz etkileyebiliyor. O nedenle özellikle boks sporu yapanların yılda bir kez hipofiz fonksiyonları açısından bir dahiliye uzmanı ya da bir endokrinoloji uzmanı tarafından kontrol edilmesinin büyük yararı var. Hipofizin özellikle büyüme hormonu salgılayan bölgesi daha çok etkileniyor ve büyüme hormon yetersizliğini yıllar sonra görebiliyoruz. Bundan şüphelenilmediği zaman da sporcu bunu fark edemediği için hipofiz bezi yetersizliği sendromlarıyla karşı karşıya kalıyor. Uzun vadeli boks yapacaklar için mutlaka bunu öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

ECE'DEN YETKİLİLERE TEŞEKKÜR

75-80 kiloda Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Ece ise küçüklüğünden beri bazı sağlık sorunları yaşadığını, çıkan haber üzerine de destek geldiğini ifade ederek, "Herkese destekleri için teşekkür ederim. Hedefim Avrupa Şampiyonu olmak, bunu başaracağıma da inanıyorum" şeklinde konuştu.

Antrenör Bülent Öpöz de Türkiye'de sporun desteksiz hiçbir yere gitmediğine işaret ederek, şunları söyledi: "Özellikle kızımızın sağlık sorunlarıyla ilgilenen hastanenin idaresine çok teşekkür ederim. Çünkü sporcumuz sağlıklı olmadığı takdirde Avrupa Şampiyonası'na ve benzeri turnuvalara gönderme şansımız yok. Başta Sağlık Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere duyarlı olan herkese teşekkür ederim."

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü olarak İl Sağlık Müdürü Çatak'ın verdiği talimat doğrultusunda sürekli basın organlarını taradıklarını anlatan İl Sağlık Müdürlüğü İletişim Koordinatörü Servet Kutay ise zor durumda ve sıkıntıda olan, sağlık problemi yaşayan vatandaşlarla ivedi olarak irtibat kurup, ilgili hastanelere yönlendirdiklerini anlattı. Başhekimlerin de katkıları doğrultusunda vatandaşlarımız sorunlarını gidermek noktasında hızlı hareket etmeye çalıştıklarını kaydeden Kutay, "Devletin bütün olanaklarının seferber ederek, sorunu çözmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarında müdürlük olarak her zaman yanlarındayız, destek oluyoruz. Ece'yi de yapılan haberde gördük ve harekete geçtik. Ece'nin de sonuna kadar arkasındayız, destekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: