İl Sağlık Müdürlüğü, Jemus İçin Düğmeye Bastı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonu’nun coğrafi yapısı nedeniyle kesintisiz haberleşmeyi sağlayan Jandarma Entegre Muhabere Sistemine...

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonu’nun coğrafi yapısı nedeniyle kesintisiz haberleşmeyi sağlayan Jandarma Entegre Muhabere Sistemine (JEMUS) geçmek için çalışma başlattı.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, tüm Kastamonu genelinde kesintisiz telsiz haberleşmesi sağlanması için ihtiyaç olan el, araç, sabit merkez telsizi ve röle ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli işlemlerin başlatıldığını bildirildi.

23 acil sağlık hizmetleri istasyonunda 33 kara ambulansı ile kesintisiz şekilde acil sağlık hizmeti sunulduğunu hatırlatıldığı açıklamada, şunlar yer aldı: “Bu hizmeti sunumu esnasında yılda yaklaşık 22.000 vakaya çıkış yapılmakta,112 Komuta Kontrol Merkezi (KKM), istasyon ve ambulanslar arasında haberleşmenin sağlanması gerekmektedir. Telsiz haberleşmesi Bakanlığımızın ana haberleşme sistemidir. Ancak ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de engebeli coğrafyası sebebiyle telsiz haberleşmesinde aksaklıklar yaşanmaktadır. Bu sorunların çözümü için Bakanlığımızca Jandarma Entegre Muhabere Sistemine (JEMUS) entegrasyon ve sayısal telsiz sistemine geçiş projesini başlatmış olup ilimizde 2013 yılı için proje kapsamına dahil edilmiştir. Tüm Kastamonu genelinde kesintisiz telsiz haberleşmesi sağlanması için; JEMUS’ a entegrasyonda ihtiyaç olan el, araç, sabit merkez telsizi ve röle ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli işlemler Müdürlüğümüzce başlatılmıştır”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: