İl Sağlık Müdürlüğü Patlamada Yaralananlara İlişkin Açıklama Yaptı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi’nde meydana gelen patlamada yaralanan polis ve...

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi’nde meydana gelen patlamada yaralanan polis ve vatandaşlardan bir sivilin hayati tehlikesinin devam ettiğini açıkladı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, dün saat 11.00 sıralarında canlı bombanın kendini patlatması sonucu Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi’nde yaralanan polis ve vatandaşların sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Sultangazi'de 11 Eylül 2012 tarihinde saat 10.50 civarında Gazi Polis Merkezi'nde meydana gelen bombalı saldırı sonucunda hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili son durum aşağıda belirtilmiştir. Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralı vatandaş S.K. (30), vücudunda yüzde 60 yanık olan hastanın genel durumu kötü. Yanık Merkezi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi görüyor. Yanık ünitesi hekimleri tarafından değerlendirilen hasta, genel cerrahi tarafından takip ediliyor. Hayati tehlikesi devam eden hastanın genel cerrahi yara bakımı ve plastik cerrahi debridmanları (ölü dokuların temizlenmesi) devam ediyor. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisine devam edilen polis memuru R.Ç.’nin (42) ise vücudunda çok sayıda şarapnel parçalarına bağlı yaralanma mevcut. Debridman (ölü dokuların temizlenmesi) yapılan hasta plastik cerrahi servisinde takip ve tedavisi devam ediyor. Bezmi Alem Vakıf Gureba Üniversite Hastanesi’nde dün tedaviye alınan İ.B. (39) adlı vatandaşın ise kulak burun boğaz ve göz konsültasyonları yapıldığı ve taburcu edildiği belirtildi. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisine devam edilen komiser M.Y. ise (35) yüz bölgesinde bulunan şarapnel parçalarının alınması için ameliyatı planlanıyor. Plastik Cerrahi Servisi’nde tedavi gören hastanın genel durumu iyi. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde tedavi gören polis memuru N. Y.’nin (24) ses travması ve kulak ağrısının giderilmesi sonucu taburcu edildiği ifade edildi" denildi.

Reklam
Reklam

Özel Gazi Hastanesi’nde tedavi altına alınarak taburcu edilen 4’ü polis ve bir sivilin sağlık durumları hakkında ise şu bilgiler verildi:

“Polis memuru S.T. (27) alındaki kesi suture (yaranın dikilmesi) edildi. Genel durumu iyi olan hasta tedavisi yapılarak taburcu edildi. Polis memuru H.E. (36), üst dudaktaki kesi suture (yaranın dikilmesi) edildi. Genel durumu iyi olan hasta tedavisi yapılarak taburcu edildi. 25 yaşındaki polis memuru A.Ü., yumuşak doku travması mevcut. Genel durumu iyi olan hasta tedavisi yapılarak taburcu edildi. Polis memuru S.B (25), yumuşak doku travması mevcut. Elde fissür (yarık) nedeniyle atele alındı. Genel durumu iyi olan hasta tedavisi yapılarak taburcu edildi. Yumuşak doku travması bulunan sivil A.Ö. (38) ise hasta tedavisi yapılarak taburcu edildi.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: