İl tütün kontrol denetimlerinde karşılaşılan sorunlar ele alındı

Kars İl Tütün Kontrol Denetim Ekipleri 2011 yılı ilk toplantısı, Vali Yardımcısı Karahan Daştan başkanlığında...

Kars İl Tütün Kontrol Denetim Ekipleri 2011 yılı ilk toplantısı, Vali Yardımcısı Karahan Daştan başkanlığında 22 il merkez denetim elemanının katılımıyla yapıldı. Toplantıda denetimler sırasında karşılaşılan sorunlar ele alındı.
Toplantıya 4207 sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ve bu kurum görevlileri katıldı. Kars’ta yapılan denetimler sırasında karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıda, ilgili kanunda yapılan değişiklikler hakkında denetim ekipleri bilgilendirildi.
Bu bağlamda, il ve ilçe denetimlerinin 7 gün 24 saat esasına göre devam edeceği ve uygulanan yasa uyarınca işletmelere uygulanacak cezaların mahalli mülki amirler yani valilik ve kaymakamlıklar tarafından kesileceği vurgulandı. Toplantının ardından katılımcılara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz