İlaç fiyatlarına yüzde 5 kur farkı

ERZURUM (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı parti kongresi için yapılan son hazırlıkları takip etmek üzere geldiği Erzurum'da yaptığı açıklamada, ilaç fiyatlarına yüzde 5 kur farkı yansıtıldığını söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ, havayoluyla geldiği Erzurum'da, ilk önce yarın açılışı yapılacak Erzurum Havaalanı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Akdağ daha sonra, yapımı süren 400 yataklı bölge eğitim hastanesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Akdağ, burada Türkiye'de ilk defa uygulanan izolatör sistemini yerinde inceledi. Bakan Akdağ, dünyada üçüncü kez Türkiye'de uygulanan izolatör sistemi ile binaların depreme dayanıklı hale getirildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

İnşaat alanındaki gezisinin ardından basın mensuplarının ilaç fiyatlarıyla ilgili sorularını cevaplandıran Akdağ, "İlaç fiyatlarına yalnızca yüzde 5 kur farkı yansıtıldı. Daha sonra kur takip edilecek. Eğer kur yüksek olursa peyderpey o kura kadar çıkılacak. Bugün 'Yüzde 30 ilaç fiyatları zamlandı' gibi ifadeler var, bunlar doğru değil. Çünkü kurun nerede sabit kalacağı bilinmediği ve dalgalanma devam ettiği için hazine ve maliyemizle, sektörle bunu görüştük. Bu ay sadece yüzde 5 kur farkı yansıtıyoruz.

Kurun nerede olduğuna bağlı. Normalde büyük bir farkı yansıtmadık, sektör de bunu anlayışla karşıladı. Güzel bir mutabakat sağlandı" diye konuştu.