İlaç Kullanmadan Diyet Ve Spor Yaparak 9 Ayda 30 Kilo Verdi

Erzincan’da aldığı kilolarından kurtulmak için büyük bir mücadele örneği sergileyen genç kız, ilaç kullanmadan diyetisyen...

Erzincan’da aldığı kilolarından kurtulmak için büyük bir mücadele örneği sergileyen genç kız, ilaç kullanmadan diyetisyen desteği ile 9 ayda 30 kilo vermeyi başardı. Diyete 95 kilo ile başlayan genç kız, hayalindeki kiloya kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite Birimi tarafından Erzincan genelinde yürütülen çalışmalar devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 'Sağlıklı Beslenme ve Obezite İle Mücadele' çalışması kapsamında, Erzincan’da obezlere yönelik yürütülen çalışmalar olumlu sonuçlar veriyor. Obezite birimi tarafından tespit edilen hastalar, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite Bölümü ve diyetisyenlere yönlendiriliyor. Hastalar burada kontrol altına alınarak, dengeli beslenme ve fiziksel hareketler desteği ile kilo verdiriliyor.

Reklam
Reklam

Genç yaşta aldığı kiloları kendisi için sorun oluşturmaya başlayan 21 yaşındaki Arife Taşkan, Obezite Birimi tarafından kontrol altına alındı. 2012 yılının Nisan ayında, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Nilgün Seremet kontrolünde diyete ve fiziksel aktiviteye başlatılan Arife Taşkan, yaklaşık 9 ayda 30 kilo verdi. 95.4 kilogram ile diyete başlayan ve 9 ayın sonunda 67 kiloya düşmeyi başaran Taşkan, 65 kiloya düştükten sonra diyeti bırakacak ve kontrollü olarak kilosunu korumaya devam edecek.

"KİLOLARI İLE BARIŞIK YAŞIYORDU"
Aldığı kiloları sorun etmeden ve kiloları ile barışık yaşamaya alışık olduğunu kaydeden Arife Taşkan, sadece bir mağazadan alışveriş yapabildiğini ifade etti. Taşkan, şimdiye kadar kilolarından kurtulmadığı için pişman olduğunu ve yaptığı diyet sayesinde artık daha rahat hareket ederek istediği yerden kolaylıkla alışveriş yapabildiğini söyledi.

Bir arkadaşının kına gecesinde giymek için giyecek kıyafet bulamadığı için diyet yapmaya karar verdiğini kaydeden Taşkan, “Kilolarım ile çok barışık yaşıyordum. Bir arkadaşımın kına gecesine gittim ve ona hazırlanmak için bir türlü kıyafet bulamadım. Bu da benim zoruma gitti, kilolarımdan kurtulmak için diyete başlamaya karar verdim. Diyete başladığımda 95.4 kiloydum. Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite Birimi'nin yönlendirmesiyle Diyetisyen Nilgün Hanım ile tanıştım. 9 ayda 30 kilo verdim. Çok mutluyum. Giyindiklerim yakışıyor. Önceden sadece bir mağazadan alışveriş yapıyordum, şimdi ise istediğim mağazaya gidiyorum. Kilolu olan bayanlar kilolarından kolaylıkla kurtulabilir. Öncellikle beyinde bu işi bitirmeleri lazım. Özgüven şart ve bence yapmalılar. Diyet süresince çok zorlanmadım. Önceden gelişi güzel yiyordum, şimdi düzenli yiyorum ve kilolarımdan kurtuluyorum.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

"AÇ KALMADAN, DİYET VE SPOR YAPARAK KİLO VERDİ"

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Nilgün Seremet, “Obezite hastalarıyla yolumuz Obezite Birimi'nin bizlere yönlendirmesi ile birleşiyor. Daha sonra hastalarımızı kontrol altına alıyoruz. Uzunca bir yolculuğumuz oluyor. Hastaların kilo problemi fazla olduğu için. Bu genç hastamız her hangi bir ilaç tedavisi ve desteği almadı. Sadece diyet ve fiziksel aktivite ile başardık. Diyetini çok düzenli yaptı. Her ay ortalama 4 kilo vermeyi başardı. Diyetin dışına kaçtığı zamanlarda oldu. Kalori bir diyet listesi yaptık. Ama hastamız aç kalmadı. Çok düzenli sporunu yaptı. Bugüne kadar başarılı bir şekilde geldik. Devamı da gelecek ve 65 kiloya düştükten sonra koruma programına alınacak. Bırakmayacağız kendisini ve bir daha kilo almasını istemiyoruz. Bu konuda yardım almak isteyenler obezite birimine müracaat edebilirler.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: