İlaçların Yoğun Bakımda Denenmesine Tepki

Sağlık Bakanlığı'nın, Klinik Araştırmalar Yönetmeliği'nde değişikliğe giderek, yoğun bakımdaki ve bilinci kapalı kişiler üzerinde doğrudan...

Sağlık Bakanlığı'nın, Klinik Araştırmalar Yönetmeliği'nde değişikliğe giderek, yoğun bakımdaki ve bilinci kapalı kişiler üzerinde doğrudan araştırma yapılmasına izin verecek olması tepkiyle karşılandı.

Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Bursa İl Temsilcisi Takyettin Karakaya, ‘yerli ilaç üretiminin önünü açma kisvesi altında hastaların sağlığı ile oynandığını’ savundu. Bunu ‘gayri ahlaki’ bulduklarını belirten Karakaya, şunları dile getirdi:

“Yeni Sağlık Bakanı'nın göreve geldiğinden beri sürekli, halkı tedirgin edecek icraatlarda bulunmasının altında yatan gerçeği anlamakta zorluk çekmekteyiz. Nitekim daha önce de süt bankası kurma girişimi yoğun kamuoyu baskısına maruz kalmış ve hemen herkesin tepkisini çekmiştir.”

Reklam
Reklam

Yeni düzenleme ile hastaların kobay olarak kullanılmasına karşı olduklarını vurgulayan Karakaya, şöyle devam etti: “Bu düzenleme girişiminin arkasında bir kısım ilaç lobilerinin olduğu hususunda yoğun endişeler taşımaktayız. Konu, aynen süt bankası mevzuunda olduğu gibi, kamuoyu tarafından teferruatlı bir şekilde haberdar edilmeli ve tartışılmaya açılmalıdır. Yeni Sağlık Bakanı'nın özel bir hastane sahibi olması, bizlerdeki bu endişe ve telaşı daha da artırmaktadır. Daha halktan bir portre çizen ve devasa hizmetlere imza atan eski bakanın yanında daha elit ve halktan kopuk izlenimi veren bu yeni bakanın, hem sağlığın ticaretiyle ilgilenmesi hem de eski bakanın altında kalmama endişesinin kendisine sürekli yanlış işlemlere sevk ettiğini düşünmekteyiz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: