İlaçlı soygun yapan kadına 24 yıl 6 ay hapis

SAMSUN (İHA) - Samsun'da misafir olduğu evin sakinlerini ilaçla uyuttuktan sonra cep telefonu, para ve evin önünde park halinde duran otomobili çalıp kaçtıktan sonra yakalanarak tutuklanan genç kadın, 24 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Çiftlik Mahallesi Aziziye Caddesi No: 55'te yaklaşık 13 ay önce meydana geldi. Ertuğrul Kahveci (42), eşi Selma Kahveci (45) ve çocukları Ertunç (17), evlerinde misafir olarak bulunan Ertuğrul Kahveci'nin kardeşi Mustafa Kahveci'nin 16 yıl önce evlenip yaklaşık 5 ay evli kaldıktan sonra ayrıldığı Cansever Gezer (40) tarafından ilaçlı meyve suyu ile uyutuldu. Gezer, daha sonra evde bulunan 2 adet cep telefonu, 500 YTL, 200 ABD doları, 200 euro ve evin önünde park halinde duran Kahveci ailesine ait 34 MRL 77 plakalı Şahin marka otomobili alarak kaçtı. Gezer, otomobili benzinin bitmesi üzerine Çorum'da terk etti. Olaydan bir süre sonra yakalanan Cansever Gezer, Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı.

Reklam
Reklam

İlaçlı gasp suçundan tutuklu olarak yargılanan Cansever Gezer, davanın son duruşmasında suçunu kabul etmedi. Kendisine iftira atıldığını söyleyen Cansever Gezer, "İstanbul'da eğlenmek için kandırdığım bir kişinin evine giderek burada içkisine ilaç katıp uyuttuktan sonra 70 milyon lira parası, cep telefonu, kredi kartları, ehliyet ve faks cihazını çaldım. Ancak, Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gasp suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldım. Bu cezamı da çektim. Bu suçumu kabul ediyorum. Bir hata yaptım. Ancak, Kahveci ailesini uyutup ben soymadım. Bana iftira atılıyor. Suçsuzum" dedi.

Mahkeme heyeti, Cansever Gezer'i suçlu bularak ilaçlı gasp suçundan 24 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırdı. Hapis cezasını duyan Gezer, gözyaşı döktü.