İlahilerle Muhteşem Bir Ramazan Akşamı

Adıyaman Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Demokrasi Parkı’nda ilahilerle muhteşem bir Ramazan akşamı yaşandı.Adıyaman Belediyesi Kültür...

Adıyaman Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Demokrasi Parkı’nda ilahilerle muhteşem bir Ramazan akşamı yaşandı.

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizesiyle teravih namazından sonra gerçekleştirilen programda yer alan Sema İstanbul Topluluğu tarafından harika bir ilahi ziyafeti verildi. Yaklaşık 2 saat süren ilahi dinletisini Belediye Başkan Danışmanı Emin Yağımlı, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve çok sayıda kişi izledi. Türk Tasavvuf Musikisi eserleri ve ilahiler seslendiren Sema Topluluğu segah, hüzzam, hicaz, uşak ve hüseyni makamları üzerinde yoğunlaştı.

Reklam
Reklam

2 bölüm halinde icra edilen programda okunan ilahilere zaman zaman semazenler eşlik etti. Uzun ve beyaz libasıyla beyaz melekleri andıran semazenler, ilahilerle birlikte ahenkle döndü. Program sonunda Belediye Başkan Danışmanı M. Emin Yağımlı ile Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, gecenin anısına Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan adına Sema İstanbul Topluluğu’na Cendere Köprüsü figürü ve çiçek takdim ettiler. Topluluk adına hediyeleri alan Asım Akkuş, Özkan ve Yağımlı’ya teşekkür etti.

Adıyaman’da güzel bir organizasyonun yapıldığını dile getiren Sema İstanbul Topluluğu Yöneticisi Asım Akkuş, “Ankara ve İstanbul gibi metropol kentlerde programlara katılıyoruz. Buradaki organizasyonu metropollerdeki birçok organizasyondan iyi gördüm. Bunun için Sayın Belediye Başkanı’nı tebrik ediyorum. Adıyaman’da Sahabe Safvan Bin Buattal Hazretleri yatıyor. Abuzer Gaffari Hazretleri bu topraklarda metfun bulunuyor. O bakımdan Adıyaman’ı çok şanslı buluyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: