İlahiyat Fakültesi’nde Yeni Bina İnşaatı Başladı

Depreme karşı dayanıklı olmadığının belirlenmesinin ardından yıkılan Fethiye Mahallesi’ndeki İlahiyat Fakültesi’nde yeni bina inşaatına başlandı.Rektör...

Depreme karşı dayanıklı olmadığının belirlenmesinin ardından yıkılan Fethiye Mahallesi’ndeki İlahiyat Fakültesi’nde yeni bina inşaatına başlandı.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Yamankaradeniz’in de katıldığı bir törenle İlahiyat Fakültesi yeni binasına ilk harç kondu. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, hayırsever işadamı Faik Çelik’e teşekkür ederek, binanın hızla tamamlanması için ilk harcı attıklarını ancak gündemin uygun olduğu bir zamanda resmi temel atma töreni de yapacaklarını söyledi. Dilek, yeni binanın, fakülte, üniversite, bilim dünyası ve insanlık için hayırlı olmasını diledi. 1980’li yıllarda Bayındırlık Müdürlüğü’nce lise olarak yaptırılan ve daha sonra İlahiyat Fakültesi’ne devredilen bina, yapılan incelemelerde depreme dayanaksız bulunmuş ve geçtiğimiz aylarda yıktırılmıştı.

Reklam
Reklam

Yeni binada, derslikler, kütüphane, yemekhane, akademisyen odaları ve 2 adet anfi olacak. Dört katlı ve toplam 9 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni binanın önümüzdeki yıl eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: