İlahiyatçı Erdönmez: Hz. Muhammed kıyamete kadar örnektir

Amasya Gönüllü Eğitimciler Derneği, ‘kardeşlik hukuku’ konulu konferans düzenledi. Eğitimci, ilahiyatçı yazar Muammer Erdönmez’in konuşmacı...

Amasya Gönüllü Eğitimciler Derneği, ‘kardeşlik hukuku’ konulu konferans düzenledi. Eğitimci, ilahiyatçı yazar Muammer Erdönmez’in konuşmacı olarak katıldığı programda izleyiciler gözyaşlarını tutamadı.

Hz. Muhammed (sav)’in hayatından örnekler veren Erdönmez, “Bütün insanlığın peygamber efendimizi örnek alması gerekir. Onun yaşadığı hayat kıyamete kadar insanlar için örnektir. Problemlerimize kalıcı, doğru çözümler bulmak istiyorsak onun hayatına bakmamız, onun hayatını örnek almamız yeterlidir." dedi.

Reklam
Reklam

Hz. Muhammed (sav)’in toplumun yüzde yüzünü kazanmaya kendisini adadığını vurgulayan Erdönmez, "Efendimiz şu topluma gelseydi, Mekke'de yaptığını yapardı; kapı kapı dolaşırdı. Herkesle, diyalog kurabileceği bir ortam oluşturup kardeşlik için zemin hazırlardı. Peygamberimizin sahabesi ile olan hayatı kardeşlik hayatıdır. Kardeşlik destanı her sahabede ayrı yaşanmıştır. Efendimizin o insanlarla yaşadığı hayatı bizlerin de kıyamete kadar yaşamamız ve yaşatmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz