İlahiyatçı Kocabıyık: Aile Kanser Olursa Geleceğe Ümitli Bakamayız

İlahiyatçı yazar İbrahim Kocabıyık, Türkiye’de boşanma oranının yüzde 70’i geçtiğini belirterek, toplumun hücreleri olan ailede...

İlahiyatçı yazar İbrahim Kocabıyık, Türkiye’de boşanma oranının yüzde 70’i geçtiğini belirterek, toplumun hücreleri olan ailede kanser olursa bin yıldır dünya tarihinde bulunan ülkenin geleceğe ümitli bakamayacağını söyledi. Kocabıyık, Hz. Muhammed (SAV)'i sevenlerin, bir rehber olarak öğrettiği değerlerden bugünlerde daha çok istifade etmesi gerektiğini vurguladı.

İlahiyatçı yazar Kocabıyık, Ankara’nın Polatlı ilçesinde, "Efendimiz'in Aile Hayatı" konulu bir konferans verdi. Polatlı Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Polatlı Samanyolu Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından İki Alyans Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Doğan, İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, Türkiye Beyaz Ay Derneği Polatlı Temsilcisi Ziya Suluyer, Polatlı Eğitim Gönülleri Derneği Başkanı Fikret Işık, Polatlı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Hasdoğan, Polatlı Samanyolu Mensupları ve Mezunları Derneği Başkanı Murat Ersan Ersoy, öğretmenler, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Toplumun hücresinin kanser olmaya başladığını dile getiren İbrahim Kocabıyık, Hz. Muhammed (SAV)'ihn öğrettiği ailenin, nikah üzerine kurulu olduğunu hatırlattı: “Cahiliye döneminde insanlar, göz koyduğu kadın için sırtındaki hırkasını bahçesine atıp kadını götürüyordu. Efendimiz, işte böyle bir toplum üzerine geldi ve nikah esası getirdi. Koyduğu bu kuralın değişmemesi için de şöyle buyuruyor: ‘Bu nikah, benim sünnetimdir. Kim bundan yüz çevirirse benden değildir.' Biz yuvalarımızı nikah üzerine kurarız. Bu yuvayı yıkan da erkek olsun kadın olsun Allah’ın hiç sevmediğidir.”

Herkesin ilk aile olan Hz. Âdem (AS) ile Havva’nın çocukları olduğunu vurgulayan Kocabıyık, “Rabbimiz, 'Âdem ile Havva arasında, Ali ile Hatice arasında, Fatma ile Mehmet arasında gönüllerinde şefkat, merhamet ve sevgi yarattık.' diyor. Sevgi, şefkat gönülle olur. Buradan merhameti çıkarırsak, şefkati çıkarırsak, muhabbeti, sevgiyi çıkarır atarsak yerine ne dolacaktır? Kin, gayz, öfke, gazap; bunlar dolarsa insanların bir yastıkta ömür geçirmesi mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konferanstan sonra Süleyman Erkişi, bir ilahi konseri verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: