İlanı aşkın bedeli 230 milyar

İZMİR (İHA) - ESHOT ve İZULAŞ'ın toplu taşıma araçlarında bazı vatandaşların sebep olduğu zararların yıllık maliyetinin 230-270 milyar lirayı bulduğunu bildirildi.

Otobüslerde, parklarda ve rekreasyon alanlarında yapılan düzenlemelerin tüm İzmirlilerin ödediği vergilerle yapıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ESHOT ve İZULAŞ'ın toplu taşıma araçlarında bazı vatandaşların sebep olduğu zararların yıllık maliyetinin 230 ila 270 milyar arasında olduğunu ifade ettiler. Belediye yetkilileri, vatandaşların otobüslerdeki koltukları, körükleri,

Reklam
Reklam

parklardaki bankları ve çocuk oyuncaklarını tahrip etmemesini istedi. Yetkililer, vatandaşlardan tahrip edici davranışlarda bulunan kişileri uyarmalarını isteyerek, toplu ulaşım araçlarına ve kent mobilyalarına yönelik tahribatın, İzmir'i görsel açıdan da kirlettiğini ve olumsuz bir görüntünün ortaya çıkmasına neden olduğunu söyledi.

ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri ise, özellikle gençlerin otobüs koltuklarını aşk mektubuna dönüştürdüğünü belirterek, "Koltuklara her türlü yazı yazılıyor. Bu yazıları temizlemek için milyarlarca liralık deterjan ve kimyevi madde kullanmak zorunda kalıyoruz" dedi. Körüklü otobüslerin körüklerinin de yırtılıp tahrip edildiğini ve adeta çöp kutusu gibi kullanıldığına işaret eden ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Körüklerde yaptığımız aylık temizlikler sırasında her otobüsten bir çuval çöp topluyoruz. Otobüste içilen suyun, meşrubatın pet şişesi, kutusu körüklerin arasına atılıyor" diye konuştu.

Öte yandan vatandaşların yırtıp tahrip ettiği, kırdığı koltuklar ve kent mobilyaları, ESHOT Genel Müdürlüğü'nün Gediz'deki atölyelerinde tamir edilip yenileniyor. Atölyede çalışan işçiler her ay yüzlerce koltuğu elden geçirip otobüslere monte ederek İzmirlilerin hizmetine sunuyor. Koltukların demir aksamlarının dahi kırılması atölye çalışanlarını hayrete düşürüyor.

Reklam
Reklam