İlayda bebek Ankara'ya gönderildi

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ta anne karnında yapılan tetkiklerde tespit edilemediği için dünyaya simsiyah olarak gözlerini açan İlayda bebek, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Hastanesi'nde yeterli cihazın olmaması nedeniyle Hacettepe Üniversitesi'ne sevk edildi.

Zonguldak'ta anne karnında yapılan kontrollerde anlaşılamadığı için cilt kanserli olarak dünyaya gelen İlayda Akkol, bir aydır tedavi gördüğü ZKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden, yeterli cihazın bulunmaması nedeniyle Hacettepe Üniversitesi'ne gönderildi. Kızının hastane hastane dolaştırıldığını söyleyen anne Peruze Akkol ise, ZKÜ'de kendileriyle ilgilenmediğini iddia ettiği doktorlar hakkında şikayette bulundu. Anne Peruze Akkol, "Kızım nefes alıp vermekte zorluk çektiği için Hacettepe'ye sevk edildi. Bu hastanede İlayda'nın tedavisinde kullanılacak cihazın bulunmadığını söylediler. Kızımın durumu ağır. İlayda'nın burada kaldığı süre içinde bundan daha iyi günleri oldu. Ancak kızımı o zaman değil de, durumu ağırlaşınca sevk etmelerine bir anlam veremiyorum. Bana baştan beri bu acıyı yaşatanlar hakkında, hukuk mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

Reklam
Reklam

İlayda bebek, solunum yolundaki tıkanıklığın tespiti için ZKÜ ambulansı ve 3 doktor nezaretinde Hacettepe'ye sevk edildi.