İlçe esnafını sahte paralarla dolandırmaya çalışırken yakalandılar

Eskişehir’in Mahmudiye ilçesindeki iş yerlerinden 100 TL ve 200 TL’lik sahte banknotlarla alışveriş yapmak isteyen...

Eskişehir’in Mahmudiye ilçesindeki iş yerlerinden 100 TL ve 200 TL’lik sahte banknotlarla alışveriş yapmak isteyen 6 kişi polis tarafından yakalandı. Yapılan aramalarda toplam değeri 6 bin TL olan 38 adet sahte 100 TL ve 200 TL ele geçirildi.

Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde iş yerlerine giren şüphelilerin, ellerindeki 100 TL ve 200 TL’lik sahte banknotlarla alışveriş yapmak istedikleri sırada vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polis, Eskişehir Caddesi üzerinde 34 UP 9510 plakalı şüpheli bir aracı takibe aldı. Polisleri fark eden şüpheliler kaçmaya çalıştı. Şahıslardan M.G.(23) elindeki siyah çantayı yol kenarındaki kanala attı. Aracı durduran ve kanala atılan çantayı inceleyen ekipler, seri numaraları aynı olan sahte 11 adet 200 TL ve 35 adet 100 TL, ayrıca aracın içerisine gizlenen 2 adet 100 TL’yi ele geçirdi. Polis ekipleri ilçede yaptıkları araştırmalarda söz konusu banknotlarla aynı seri numarada olan 1 adet 100 TL ile alışveriş yapıldığını tespit etti.

Reklam
Reklam

Polis, araç içinde bulunan M.G (37), H.T (24), K.T (24), M.G (23), S.T (21) ve K.Ş (25) isimli toplam 6 şüpheli şahsı ve şahıslardan elde edilen toplam değeri 6 bin TL olan 38 adet banknotla birlikte adliyeye sevk etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz