İlçe Halk Kütüphanesi’nden Yaylada Kitap Okuma Projesi

İlçe Halk Kütüphanesi ve Manavgat Çevre Koruma Turizm Alt Yapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birlik...

İlçe Halk Kütüphanesi ve Manavgat Çevre Koruma Turizm Alt Yapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birlik Başkanlığı (MATAB) işbirliği ile hayata geçirilen ‘Yaylada Kitap Okuma Projesi’ (YAYKOP) sayesinde Manavgat halkının yaz aylarında göç ettiği 6 yaylada başta çocuklar olmak üzere vatandaşlar kitap okumaya başladı.

İlçe Halk kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay ve Kütüphane çalışanları MATAB tarafından temin edilen araçla 15 gün arayla yaylalara kitap götürüp dağıtmak ve okunan kitapları değiştirmek suretiyle vatandaşların yaz aylarında kitap okumasına katkıda bulunuyor.

Reklam
Reklam

Yaylada kitap okuma projesini uygulamaya başladıklarını belirten İlçe Halk kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay “ İlçe Halk Kütüphanesi ve MATAB işbirliği ile uygulanan proje çerçevesinde Manavgat Köylülerinin çıktığı altı yaylada yaylayan vatandaşlarımıza yaz ayı boyunca 15’er günlük aralarla gidilerek kütüphane hizmeti verilecektir. 22 Haziran Çama günü ilk YAYKOP ziyaretinin yalpığı proje çerçevesinde ikinci etap 6 Temmuz 2012 günü yapıldı. İlk ziyaretimizde vatandaşlarımızın bir çoğu henüz yaylalara çıkmamıştı. Bu kez yaylalar vatandaşlarca doldurulmuştu. Daha önce gidemediğimiz Sülek, İbek, yaylaları ile birlikte 15 gün önce gittiğimiz yaylalara uğrayarak hem ihtiyaç duyanlara kitaplar verdik hem de okuyan vatandaşlarımızın kitaplarını değiştirdik.

Yaylada bulunan vatandaşlarımız projeyi çok beğendiklerini dile getirirken özellikle çocuk kitabı konusunda daha fazla kitap istemektedirler. Proje çerçevesinde yaylada bulunan çocuklarımıza hitap edecek farklı kitaplarla gelecek ziyaretlerimizde onları sevindirmeyi umuyoruz. YAYKOP projesi yayla insanımızın yıllardır beklediği bir boşlukmuş. Yaşlısında gencine, çocuğundan, erkeğinden kadınına bütün vatandaşlar kendisine hitap eden bir kitabı alıp okuma açlıklarını gidermeye çalışacaklarını dile getirdiler. Birçok vatandaşımızda kütüphaneden sipariş kitap istediler. Bütün bu istekler göz önünde bulundurularak gelecek ziyaretin daha verimli geçeceğini umuyoruz.

Reklam
Reklam

Halk kütüphanesi olarak okumanın yaşı, yeri, zamanı yoktur anlayışı ile insanımızın olduğu her yere kitabı ulaştırmayı düşünmekteyiz. Projeyi birlikte uyguladığımız MATAB’a ve diğer katkıda bulananlara sonsuz teşekkürler” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz