İlçe Halkından Imece Usulu "dergi"

Kastamonu'nun Cide ilçesinde 21 aydır yayın hayatını sürdüren Cide Dergisi, ilçe halkının imece usulü yardımlaşmasıyla çıkartılıyor.

Kastamonu'nun Cide ilçesinde 21 aydır yayın hayatını sürdüren Cide Dergisi, ilçe halkının imece usulü yardımlaşmasıyla çıkartılıyor.

"Cidelilerin Sesi" sloganıyla yayın hayatına başlayan 'Bağımsız Cide Dergisi' kısa sürede okunan ve Türkiye'nin her tarafına gönderilen bir dergi olma özelliğini taşıyor. Dergi, 18 farklı ülkede yaşayan Cideli vatandaşlara da abonelik sistemi ile gönderiliyor.

Halk tarafından finanse edilen Cide Dergisi, düşük ücretle abone sayısını bin 400'ün üzerine çıkardı. Memleketlerinden uzakta yaşayan Kastamonulular, dergi sayesinde memleketlerinden haberdar olabiliyorlar.

Reklam
Reklam

Cide Dergisi İmtiyaz Sahibi Nurcan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de düğün organizasyonları yapan bir esnaf olduğunu belirterek, işlerinden arta kalan zamanlarını dergiye ayırdığını söyledi.

Maddi imkansızlıkların olması sebebiyle derginin baskı ve dağıtımında problem yaşadıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Cide gibi bir ilçede 2 yılımız dolmadan bin 400 abone sayısına ulaştık. Bu bizim için çok iyi, reklam alarak, bunu finanse etmeye çalışıyoruz. İlçe esnafı, Cideli esnaflar ve iş adamları bu dergiyi ellerinden geldiği kadar destekliyor. İnsanların kahve köşelerinde hiç olmayacak incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler yerine Cide'yi tartışmalarını hedefliyoruz. Dergideki bir haber üzerine 10 dakika konuşabiliyorlarsa, bu bizim için büyük bir başarıdır. Derginin yazılarını,haberlerini, fotoğraflarını esnaftan alıyoruz. Eleman olarak ücret giderimiz yok. Ben onlara 'Cide neferleri' diyorum. Cide için çalışan insanlar. Kimisi yazıyor, kimisi çiziyor, kimisi mizanpaj yapıyor, kimisi baskıda yardımcı oluyor. Bizlere ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyorlar."

Reklam
Reklam

-Dergi ilçe için çok önemli

Cide ilçesinde esnaflık yapan Mustafa Çetinkaya da, derginin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, derginin ilçenin sesi olduğunu söyledi.

Dergiyi esnaflar olarak maddi manevi yaşatmaya çalıştıklarını belirten Çetinkaya, "Dergiyi açıyorsun, Cide'de bir ay boyunca geçmiş her şeyi görebiliyorsun. Ayrıca dışarıdaki insanlarımız ilçemizden, Kastamonu'dan haber alıyorlar" dedi.

Muhabir: Ömer Erim Baştimar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: