İlçe Milli Eğitim Müdürü İleri'ye Sendikalar Sahip Çıktı

Mardin’in Midyat ilçesinde eğitim sendikaları; İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri’nin İl Milli Eğitim Disiplin...

Mardin’in Midyat ilçesinde eğitim sendikaları; İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri’nin İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu kararıyla görevden uzaklaştırılması ve bir yıl kademe ilerleme cezası almasına sert tepki gösterdi.

Hükümet Konağı yanında yapılan basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Midyat Şube Başkanı Abdulkadir Altay okudu. Altay “Yıllardır eğitime hizmet veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri için Mardin İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu'nun aldığı kararda belirtildiği gibi “kamu yararı” için görevinden uzaklaştırılması, Midyat’ta bulunan öğretmen ve yöneticilerinin bununla ilgili attıkları yüzlerce imza ile bu kararın eğitimcilerin vicdanında kabul görmediğinin kanıtıdır. Bizler biliyoruz ki eğitim süreklilik ve huzur isteyen bir meslektir. Midyat, Mardin’in en huzurlu ve eğitim olarak ilimizin bütün yükünü çeken ilçesi olmasına rağmen sürekli olarak imzasız, gerçek olmayan kişiler adına yapılan şikâyetlerle eğitim çalışanları rahatsız edilmektedir. Midyat ilçesindeki eğitimciler olarak bu şekilde huzursuz edilmemiz, sağlıklı ve verimli bir eğitim ortamını bozmaktadır. Buda ilçemizin ve ilimizin eğitimsel başarısını olumsuz etkilemektedir. Bu kirli niyet ve ellerin eğitim camiasının üzerinden çekilmesini istiyoruz. Bu tür yöntemlerle eğitimcilere dışarıdan yapılan müdahalelerin ilçemizin eğitim kalitesinde olumlu bir katkı sağlamayacağını düşünüyoruz.” dedi.
Altay açıklamasını şu şekilde sürdürdü “Yıllarını eğitime harcamış eğitimcilerin onurlarının rencide edilmesini doğru bulmuyor, verilecek kararların adalet, hak ve hakkaniyet çerçevesinde tecelli etmesi dileğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: