İldiz: Galatasaray Ve Fenerbahçe’nin Kayıpları Barajı Aşağıya Çekti

Tecrübeli teknik direktör Yücel İldiz, Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ve Fenerbahçe’nin beklenmedik puan kayıplarının...

Tecrübeli teknik direktör Yücel İldiz, Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ve Fenerbahçe’nin beklenmedik puan kayıplarının şampiyonluk puan seviyesini aşağıya çektiğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, Spor Toto Süper Lig hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ligde son yıllarda Anadolu takımlarının isabetli transferler yaptığına vurgu yapan İldiz, bunun da başarıya yansıdığını ileri sürdü.

Zirve yarışı veren takımların beklenmedik puan kayıpları nedeniyle şampiyonluk puan barajının her zamanki seviyenin altında kaldığını belirten İldiz, “Anadolu takımları isabetli transferler yapıyorlar. Kulüplerin gelirleri kendilerine yetmeye başladı. Galibiyet gelirleri de kulüplere ciddi katkılar sağlayamaya başladı. Bu kaynaklar akıllıca kullanıldığında Anadolu kulüpleri neler yapabileceklerini gösterdiler. Bu yıl başka bir gerçek de Galatasaray ve Fenerbahçe’nin beklenmedik puan kayıplarının olması. Beşiktaş’ın lige ‘feda’ sloganı ile başlaması. Trabzonspor’un ligde kötü gitmesinin yanında Anadolu takımlarının ciddi yapılanması ligimize renk katı.” dedi.

Reklam
Reklam

İldiz, şuan bir görev yapmamasına rağmen hem eski talebelerinin per formansını hem de eski takımı Kardemir D. Ç. Karabükspor’un performansını yakından takip ettiğini belirterek şunları dile getirdi:

“Eski takımım son haftalarda iyi sonuç almasa da iyi yolda gidiyor. Genel itibariyle bizim dönemimizden kalan futbolcular var. Ön tarafta kontra atak oyuncuları var. Deplasmanda özellikle çok başarılı neticeler alabiliyorlar. Bu nedenle içerideki müsabakalarda diğer takımlar o kadar açılmadığı için sıkıntı yaşıyorlar. Bunu çözmeleri lazım.

Bir de iş saha maçlarında Mesut Bakkal’ın da ifade ettiği gibi çabuk kırılgan oluyorlar. Gol yediler mi arka arkaya geliyor. Genel olarak şu anda kolay gol yeme problemleri var. Genel olarak futbol oynamaya çalışan eski takımım beni mutlu ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: