İlerleyen Yaşına Rağmen Okuma Azminden Vazgeçmedi

Sakarya'da 67 yaşındaki işçi emeklisi Mehmet İnan, açık öğretim ortaokuluna kayıt yaptırdı.

Sakarya'da 67 yaşındaki işçi emeklisi Mehmet İnan, açık öğretim ortaokuluna kayıt yaptırdı.

İnan, açık öğretim kayıt bürosunda gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesini geçindirebilmek için 13 yaşından beri çalışmak zorunda kaldığını, inşaatlarda çalışarak emekli olduğunu belirterek, bu nedenle okuyamadığını söyledi.

Eğitimin önemini bildiğini, okula gitmek istemeyen gençleri gördükçe üzüldüğünü ifade eden İnan, gençlere örnek olmak için ortaokula kayıt yaptırdığını anlattı.

"67 yaşında okula yeniden başlayarak, işaret fişeği gönderdim" diyen İnan, "Zamanımızda okuyacak gazete bulamazdık. Köyümüzdeki 125 öğrenci tek bir öğretmenle ilkokulu bitirdik. Bizim dönemimizle bugünü kıyasladığımızda çocuklarımız çok şanslı. Okumak için her türlü imkanları var. Okumanın yaşı yoktur. Kısa zamanda ortaokulu bitirerek liseye kayıt yaptıracağım" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Belgin Yakışan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz