"İletişim ve Diksiyon" konulukonferans düzenlendi

Adıyaman'da, "İletişim ve Diksiyon" konulu konferans düzenlendi.

Adıyaman'da, "İletişim ve Diksiyon" konulu konferans düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Okul Öncesi Topluluğu tarafından Pozitif Gelişim ve Girişim Derneği'nin desteğiyle Rektörlük Salonu'nda düzenlenen Konferansı Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, öğretim elamanları ile öğrenciler dinledi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Kişisel Gelişim Uzman Bilal Zemin, sağlıklı bir iletişim ve diksiyonun kişinin kendi ifade etmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

İletişimin, karşıdaki kişi veya kişilere duygu ve düşünceleri çeşitli yollarla aktarabilmek olduğunu ifade eden Zemin, şunları anlattı:

Reklam
Reklam

"Kişisel gelişim eğitimleri, insanların farkındalık edinmesi için önemli ve gerekli bir başlangıç olarak kabul edilebilir. Kişisel gelişimin başlangıç noktası ise kişinin kendini tanımasıdır. Kişisel gelişim kavramı, içerisinde iletişim becerilerini, liderlik özelliklerini, toplum içerisinde konuşma ve müzakere yeteneklerini barındırır.

İletişimde önemli olan beden dili ve diksiyondur. Kişilerle, toplumlarla ilişkilerimizi iletişim sayesinde devam ettirebiliriz. Mesleğimiz ve şartlarımız ne olursa olsun tüm koşullara uygun konuşma yapmak zorundayız. Sözsüz iletişimde jest ve mimikler ne kadar önemliyse, sözlü iletişimde de diksiyon çok önemlidir. Diksiyonumuz ne kadar iyi olursa karşımızdaki kişi veya kişileri etkileme başarımız da o oranda artacaktır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: