Ilgaz Dağı Geçidi’nde Heyelan Korkusu

Kastamonu-Ankara Karayolu Ilgaz Dağı geçidi, son günlerde havaların yağışlı geçmesi nedeniyle sürücülere korkulu anların yaşanmasına...

Kastamonu-Ankara Karayolu Ilgaz Dağı geçidi, son günlerde havaların yağışlı geçmesi nedeniyle sürücülere korkulu anların yaşanmasına sebep oluyor.

Kastamonu’da birkaç gündür etkili olan sağanak yağmurun ardından Ilgaz Dağı geçidinde heyelanlar yaşandı. Yağışların bir hayli yumuşattığı toprak, Kastamonu-Ankara karayolunun Ilgaz Dağı kesiminde heyelanlara yol açtı. Heyelanın meydana gelen yol, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerin çalışması sonucu kısmen trafiğe açılmasına rağmen dağın uç kesimlerinde ise tehlikesini hala sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Karayollarına bağlı ekipler, karayolunun ulaşıma kapanmaması için yol kenarına istinat duvarı oluşturarak, olası bir heyelana karşı tehlikeyi önlemeye çalışıyor. Toprak kaymasını engellemek için yapılan istinat duvarına rağmen, sağanak yağmurun de etkisiyle kayganlaşan zemin ile kaya parçaları sürücülere zor anlaş yaşatıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: