İlgi Çekici Araştırma: Akşam Diziyi Kaçıran Mesai Saatinde Internetten Izliyor

Diziler ile videoların mobil aygıtlara uygun formatlarda yayınlanması, izlenebilirliklerini oldukça artırdı. Akıllı cihazlar ve tabletler...

Diziler ile videoların mobil aygıtlara uygun formatlarda yayınlanması, izlenebilirliklerini oldukça artırdı. Akıllı cihazlar ve tabletler üzerinden yayınlarda senelik trafik büyümesi yüzde 200 artış gösterdi. Bütün yayınların yaklaşık yüzde 5’i de artık mobil cihazlar üzerinden yapılmaya başladı.

Söz konusu mecraların daha çok çalışanlar tarafından tercih edildiğini açıklayan internet servis sunucusu Medianova’nın verilerine göre dizilerin takibi sabah saatlerinde başlıyor, öğle saatlerinde ise tavan yapıyor. Pazartesi yüzde 10,6 olan izlenme oranları, salı yüzde 12, çarşamba yüzde 16, perşembe yüzde 19,1, cuma ve cumartesi yüzde 15,8, pazar ise yüzde 10,7 civarında seyrediyor. Bu oranlar televizyon reytingleri fazla olan dizilerin internette de seyredildiğini olduğunu ortaya koyuyor.

Reklam
Reklam

Medianova CEO’su Serkan Sevim, yaptıkları çalışmanın sonuçlarıyla ilgli , “Çalışanlar sabah ilk olarak görevlerini yapıyor. Hafif rahatladıktan sonra saat 10.30 gibi dizi izlemeye başlıyorlar. Öğlene doğru izlenme oranı gittikçe artıyor. Çünkü çalışanların önemli bir bölümünün bu dizileri daha rahat izlemek için öğle iznine bile çıkmadıkları görülüyor. Öyle ki gün içinde en fazla izleyici sayısına öğle tatili sırasında 12.00-12.30 saatlerinde ulaşılıyor. İş çıkışı saatine denk gelen 17.00-20.30 saatlerinde ise izleyici sayısı geriliyor.” açıklamasında bulundu.

SURİYE VE İRAN’DA DA DİZİLER İNTERNETTEN İZLENİYOR

Öte yandan Türkiye’nin dizi ihracatı artmaya devam ediyor. Bu sene yayınlanan diziler, dışarıda izlenme rekorları kırıyor. Suriye ve İranlılar, internetten dizi seyretmeye yöneliyor. Rakamlar, Suriyelilerin toplam izleyici sayısının yüzde 5’ini, İranlı izleyicilerin ise yüzde 4’ünü oluşturduğunu gösteriyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: